Zpověď dcery Petra Muka: Po smrti táty odjela do Bratislavy. Popsala i útrapy z dětství

Noemi Muková promluvila o plánech do budoucna.

Rozhovor s Noemi Mukovou

V sobotu se uskuteční festival Kouřimská skála, který se každoročně koná na počest zpěváka Petra Muka. Je to už třináct let, co odešel do hudebního nebe. Při této příležitosti se redakci CNN Prima NEWS podařilo vyzpovídat jeho dceru Noemi Mukovou, která se po smrti otce odstěhovala z Prahy do Bratislavy.

„Cítím se tu jako mezi svými lidmi, které mám velmi ráda,“ řekla o místě, které bylo velmi blízké i jejímu tatínkovi.

Noemi vyrůstala s rodiči v Praze, po smrti tatínka se s maminkou přestěhovaly na Slovensko. Ke svému rodnému městu má ale stále blízko.

„Já se v Čechách cítím jako doma. To je místo, kde jsem vyrůstala. Vinohrady, kam jsem chodila do školky, tam mám vlastně všechny vzpomínky z dětství. A ty jsou velmi důležité v životě,“ přiznala Noemi.

„I Bratislavu mám ráda, tam mám taky úžasnou rodinu, Čechy jsou pro mě ale nejvíc,“ svěřila se dcera populárního zpěváka.

Po prázdninách nastupuje Noemi do druhého ročníku bratislavské konzervatoře. Hudební i pohybové nadání je u ní prokazatelné, ovšem ona sama si ve skromnosti, která je jí vlastní, nechce zděděný talent po tatínkovi příliš připouštět.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bočanová přiznala nového přítele: Poslal mi fotku, pobavil mě a začali jsme spolu chodit

„Slovo talent a já nejsme úplně kamarádi. Tím, že jsem už odmalička poslouchala, že ten talent přece musím mít,“ vysvětlila Noemi.

Popsala také útrapy, které jako dítě slavného zpěváka prožívala: „Řekla bych, že tím, že tatínek byl velmi slavný a některé děti to v tom věku neumí pochopit a neví, jak celá situace byla, mají pak někdy nevhodné poznámky na moji rodinu nebo na mě. Takže to je to horší, s čím se musím popasovat.“

Pomáhaly tatínkovy písně

To, co jí v těchto chvílích pomáhá, jsou písně jejího otce. „Vím, že by mi řekl, že se na ty lidi musím vykašlat, že oni takoví vždy budou a je to ta jejich zlá volba,“ přiznala.

V sobotu 12. srpna na vzpomínkovém festivalu na Kouřimské skále si Noemi zazpívá: „Připravovala jsem se už dlouho, dokonce jsem tu byla i sama vlakem na zkoušku s tatínkovou kapelou. Brutálně se na to těším, protože tam jsou všichni jeho lidi. I fanoušci se mohou těšit na krásný vzpomínkový večer.“

„Minule jsme akorát seděli po zkoušce a vyprávěli si historky, kdy spolu chodili ještě jako mladí a mě to velmi bavilo. Dozvěděla jsem se věci, které jsem nevěděla, protože jsem tehdy ještě ani nebyla. Ale je to velmi milé, že si takto dokážeme povídat, a já si těch lidí velmi vážím, že sem stále jezdí zahrát a zazpívat. Je to velká pocta,“ dojala se Noemi.

SLEDUJTE TAKÉ: Zpěvák kapely Wohnout měl nehodu

Tagy:
talent Petr Muk hudba Noemi Muková festival Showtime Kouřimská skála