Místo krásy se ženy dočkaly bolesti, otoků a krvácení. Pražská klinika pochybení odmítá

Rty klientky v průběhu návštěv kliniky.

Místo krásy jen bolest

Chtěly být krásnější a zaplatily za to tisíce. Výsledkem byly ale bolesti, otoky rtů a další zdravotní problémy. Tak popisují klientky zákroky na jedné z pražských klinik. Tu redakce CNN Prima NEWS oslovila s žádostí o vyjádření. Klinika ale přes svého právníka vzkázala, že žádné poskytovat nebude.

Paní Gabriela si chtěla nechat opravit asymetrii svých rtů. Kliniku našla na Instagramu. Po domluvení termínu na sociálních sítích šla na první aplikaci. „Ta byla bolestivá a výsledek byl do týdne pryč, jako bych nikde nebyla,“ popisuje nespokojená klientka.

ČTĚTE TAKÉ: Daru Rolins mělo rozhořčit uniklé video před plastikou. Mohla jsem ušetřit za lifting, řekla

Nakonec šla po konzultaci s klinikou na další dvě aplikace. Výsledek nebyl znát, navíc přišly nepříjemné komplikace. „Po druhé aplikaci se mi udělaly bouličky ve rtech, ale nejhorší byla ta třetí aplikace. Při té jsem hodně krvácela a ona se mi to snažila setřít vatovým tamponem. Pak mi to zamazala vazelínou a že už můžu jít. Bylo mi špatně, na omdlení,“ dodává Gabriela.

Jenže ani po třech aplikacích nebyl podle ní výsledek takový, jaký by si přála. Ptala se na klinice, proč tomu tak je. „Bylo mi řečeno, že moc spím na pravém boku, abych zkusila ležet na druhém a že bych měla vypít čtyři litry (vody) denně,“ sdělila.

Nespokojených klientek je více

Paní Gabriela není jediná, která je po návštěvě zařízení nespokojená. Jiné klientky podle svých vyjádření na sociálních sítích dopadly mnohem hůře.

„Ráno jsem se vzbudila s otokem v pravém dolním rohu a během dne se rozšiřoval po celých rtech. Večer jsem měla pocit, že rty prasknou, tak jsem jela na pohotovost. Na pohotovosti nedokázali zjistit příčinu. Byly mi ale přes kanylu aplikovány kortikoidy,“ popsala na sociální síti Facebook špatnou zkušenost další z klientek.

„Už se mi také stalo, že mi ty rty otekly do takové míry, že se udělaly prasklinky uprostřed a hodně to bolelo, musela jsem to chladit a ledovat,“ poznamenala Gabriela.

Na kliniku se obracejí nespokojené klientky, chtějí doklad o certifikaci materiálu a také potvrzení o tom, že výkony provádí opravdu lékařka. Tyto dokumenty ale klinika podle tvrzení svých zákaznic odmítá předložit. Komunikuje pouze přes chat a hájí své postupy.

„Na veškeré procedury, které nabízíme, máme patřičné schválení a podnikání děláme v souladu se zákonem. Stejně tak materiály, které používáme, jsou originální od oficiálních distributorů,“ reagovala klinika na dotaz jedné z nespokojených klientek.

Redaktorka CNN Prima NEWS se na kliniku také vypravila a chtěla jí dát prostor pro vyjádření. Bohužel na místě nikdo nebyl. Kontaktovala proto i právního zástupce kliniky. „Tímto si Vám dovolujeme sdělit, že jsme od klienta obdrželi pokyn se k věci v současné chvíli nevyjadřovat,“ reagovala advokátní kancelář.

Ministerstvo zdravotnictví před neodbornými aplikacemi varuje a doporučuje, aby si klienti před návštěvou ověřili, zda výkony opravdu provádí lékař, protože lékař je jediný, který tyto estetické úpravy u nás může vykonávat.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Opuchlé rty, deformace a bolesti. V Česku přibývá falešných plastických klinik

Tagy:
plastika zdravotní problémy klinika právní zástupce Ministerstvo zdravotnictví České republiky rty zdraví klientka