Další sexuální skandál církve. Farář na Blanensku měl obtěžovat ženu, je mimo službu

Farář na Blanensku měl obtěžovat ženu

Farář na Blanensku odvolán

Další případ faráře postaveného mimo službu řeší brněnské biskupství. Z důvodu údajného sexuálního přečinu museli jeho představitelé odvolat faráře z vesnice na Blanensku. Případem se zabýval i okresní soud.

Do svého kostela se nejspíš dlouho nepodívá farář z vesnice na Blanensku. Minimálně ne v pozici kazatele. Brněnské biskupství ho totiž před pár dny odvolalo kvůli činu sexuální povahy, za který se zpovídá u okresního soudu v Blansku. „Vzhledem k tomu, že povaha tohoto činu je naprosto neslučitelná s aktivitou kněžské služby, byl kněz okamžitým rozhodnutím biskupa postaven mimo veřejnou službu,“ uvedl pro CNN Prima NEWS generální vikář brněnské diecéze Pavel Kafka.

ČTĚTE TAKÉ: Přichází doba psychopandemie. Z e-mailů od lidí mám deprese, přiznal kněz Czendlik

Co přesně měl farář provést, není jasné. Obětí jeho chování měla být dospělá žena, která jej soudu a posléze biskupství udala. Zbožný muž si je svého prohřešku údajně vědom. „Pan farář opravdu projevil velikou lítost nad tím, co se stalo a omluvil se,“ popsal Kafka.

Ve vesnici, kde farář působil, na něj nedají dopustit a doteď celou situaci nechápou. „To byl tak neskutečně úžasný člověk, nevím co se stalo,“ řekl jeden z místních. „On je fajn borec, všichni si ho tady pochvalovali, nebyl špatný. Co se týče toho všeho, tak nevím, je to takové nečekané,“ doplnil další. „Víte, jak nás to strašně bolí, byli jsme rádi, že ho zde máme. Všichni nad ním pláčeme a nemůžeme to pochopit,“ uzavřel další. Farář už zdi svého svatostánku opustil. O jeho další budoucnosti se bude rozhodovat v interním řízení.

Podobný případem se přitom zabývalo biskupství letos už jednou. Tehdy si na nevhodné chování jiného kněze stěžovala žena ve Vítonicích na Znojemsku. „Obraťte se kdyžtak na moje představené, na biskupství. Já se nebudu vyjadřovat,“ uvedl tehdy dotyčný kněz.

Tagy: