Doba garážovek je už pryč aneb Kellys Factory Store v České republice

Doby, kdy jste mohli koupit či servisovat své kolo pouze v malých krámcích či bývalých garážích je už pryč. Proto vznikají tzv. Store prodejny, tedy specializované komplety, kde je možné si zakoupit či prohlédnout kompletní cyklistickou výbavu na jednom místě. A navíc v krásném a příjemném prostředí.

Cyklistický výrobce Kellys si tuto skutečnost uvědomil již před nějakou dobou, a protože se jedná o slovenskou firmu, první prémiové Factory Store prodejny začali otevírat nejprve u sebe doma. Tam v současnosti provozují celkem pět svých prodejen, a to v Dunajské Středě, Nitře, Košicích, Prešově a v Bratislavě. Na svého souseda ovšem zapomenout nemohli, a tak otevřeli nejnovější Kellys Factory Store v Hradci Králové.

A jako ve všech prodejnách Kellys Factory Store i zde naleznete široké spektrum elektrokol, jízdních kol, odrážedel, příslušenství a doplňků výhradně značky Kellys. Najdete zde vše od oblečení, přileb, dresů, brýlí a treter až po příslušenství jako brašny, držáky, stojany, pumpy a náhradní díly na kola či elektrokola. A jestli si myslíte, že je to určeno pouze nám dospělým, tak se mýlíte. Nezapomnělo se ani na mladé, a to dokonce už od dvou let.

To není ovšem všechno. Nová prodejna je vybavena profesionálním servisem, ve kterém se opravdoví profesionálové postarají o vaše kola či elektrokola. Praktické pro cyklistu je, že kola nemusí nést zrovna značku Kellys. Že poskytují i dovoz objednaného zboží až k vám domů, je u nich samozřejmost.

Kdo má rád čísla, tak i pro něho jich několik máme. V Kellys Factory Store  Hradec Králové je 131 vystavených kol, ale může jich být až 200 kusů.  Rozloha samotné prodejny je 550 metrů čtverečních, servis jich má k dispozici 80 a celý objekt má 630 metrů čtverečních.

Nedivme se potom, že prodejna působí již na první pohled sympaticky, vzdušně a příjemně. Hned při vstupu vás upoutá barevná pestrost kol, designových odrážedel a doplňků, což vytváří perfektní vizuál prodejny.

Dominantní prostřední vstup je zvýrazněn červeným kobercem, a také obrazovou výstavkou vybraných modelů kol. Na prodejně pochopitelně nechybí ani rozsáhlé plochy plné nabídky komponentů, příslušenství a oblečení, které je nedílnou součástí nabídky značky. Vše je nejen logicky, ale i vkusně rozmístěno. Je prostě vidět, že na celkovém vzhledu se podíleli nejen obchodníci, ale také grafici. Levá část prodejny je pak vyčleněna pro kompletní nabídku elektrokol, prezentovanou v prémiových černých kulisách.

Z prodejny můžete prosklenou stěnou nakukovat do servisního zázemí, takže můžete sledovat, jak mechanici pracují na vašem kole. A protože káva a cyklisté patří k sobě, velmi dobrou vám při tomto sledování nabídnou. A když zrovna budete mít chuť mrknout na video, třeba na to, jak náš pořad Cyklosalon.TV testoval nejnovější kola značky Kellys, máte na velké obrazovce možnost.

Abychom nezapomněli, nedílnou součástí všech Kellys Factory Store je také půjčovna elektrokol, takže klidně můžete hned vyrazit na výlet.

Výhodou je také skvělá dostupnost prodejny s možností parkování automobilů, neboť se nachází v nové části známého Obchodního centra Atrium na Dukelské třídě.

A ještě důležitá informace na závěr. Plány Kellysu otevřením hradecké prodejny nekončí. V plánu jsou další regiony včetně Prahy, jihu Čech a dalších. Cílem je otevřít každý rok jednu prodejnu v příštích pěti letech. Aktuální seznam všech prodejců naleznete na stránkách: www.kellysbike.com.