Otřesné napadení školačky na Slovensku: Obviněné hrozí 2,5 roku vězení, soud je neveřejný

Miloslavov

Dětský gang před soudem

Případ, který otřásl celým Slovenskem, je před soudem. Gang dětí v Miloslavově zbil jedenáctiletou školačku. Ta skončila zraněná a v bezvědomí. Děti si napadení dokonce natáčely na mobilní telefon. Zbité děvče má dodnes psychické problémy.

„V noci nespí, spí při světle. Žije jako štvaná zvěř,“ vyprávěla matka nyní třináctileté dcery, co její dítě prožívalo, se slzami v očích. Vše začalo před dvěma lety v lednu. Parta dětí z Miloslavova tehdy údajně zmlátila jedenáctiletou dívku v družstvu. Ta skončila s modřinami, zkrvaveným obličejem a navíc opilá.

ČTĚTE TAKÉ: Opili a surově týrali 11letou dívku z Miloslavova. Dětský gang trápí obec už dlouho

Celý případ skončil u soudu. Sedmnáctiletá dívka byla obviněna z ublížení na zdraví a výtržnictví. Před soudce se postavila jako jediná z celé party. Další dva mladíci byli potrestáni již v minulosti a skončili na několik měsíců v diagnostickém ústavu.

Protože se jedná o mladistvé, všechny výslechy probíhají za zavřenými dveřmi bez přítomnosti novinářů a veřejnosti. „Soud vylučuje veřejnost ze všech hlavních líčení z důvodu, že by veřejné projednávání mohlo ohrozit mravnost,“ sdělil soudce.

Obžalovaná sedmnáctiletá Ela jakoukoli vinu popírá. „Vyjádřila lítost nad tím, jak se skutek stal, a učinila prohlášení, že je nevinná,“ řekl její obhájce Jozef Obert.

Matka zbité školačky byla u soudu sama, bez své dcery. Ta byla ve škole. Rodina tvrdí, že dcera by to nezvládla a chce na vše co nejdříve zapomenout. „Říkám, že když musíš jít, tak musíš jít. Ona řekla, že ne, že stejně nepůjde,“ stěžovala si matka na stav své dcery.

Do dnešního dne se prý dívce nikdo neomluvil. Protože je hlavní aktérka videa nezletilá, hrozí jí nižší trest. Pokud ji soud uzná vinnou, může si odsedět maximálně dva a půl roku. Veřejnost zůstává vyloučena i z dalšího slyšení. Koncem května k soudu předstoupí znalec z oboru psychiatrie.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Děsivý případ pedofilie v Michalovcích: Muž měl zneužít chlapce a nakazit je pohlavní nemocí

Tagy:
Slovensko soud napadení Michalovce