Náhlá smrt herce otřásla Skotskem. McCardie proslul rolemi padouchů, zahrál si i s Bullockovou

Náhlá smrt zastihla oblíbeného skotského herce Briana McCardieho. Zazářil po boku Sandry Bullockové ve snímku Nebezpečná rychlost 2: Zásah či v seriálu Cizinka. Smutnou zprávu sdílela jeho rodina.

„S velkým zármutkem oznamujeme, že zemřel Brian James McCardie, milovaný syn, bratr, strýc a drahý přítel mnoha lidí. Brian zemřel náhle doma v neděli 28. dubna,“ uvedla hercova sestra Sarah na Facebooku.

It is with great sadness that we announce the passing of Brian James McCardie (59), beloved son, brother, uncle and dear...

Posted by Sarah McCardie on Tuesday, April 30, 2024

McCardie se nejvíce proslavil rolemi „záporáků“, v kriminálním dramatu BBC Line of Duty ztvárnil například postavu zločineckého bosse Tommyho Huntera, připomíná web Deadline.

ČTĚTE TAKÉ: Kate a William slaví 13 let od svatby. Pochlubili se dosud utajovaným snímkem z velkého dne

Objevil se také po boku herečky Sandry Bullockové ve snímku Nebezpečná rychlost 2: Zásah a v kriminální komedii Sviňák, která vznikla podle námětu Irvina Welshe.

Jednu z epizodních rolí si střihl i v seriálu Cizinka a podle informací sítě Starz se měl objevit i v nadcházející sérii, píše deník Daily Record.

Jeho agenti United Agents v prohlášení uvedli: „Jsme šokováni a hluboce zarmouceni tragickou zprávou o Brianově náhlé smrti. Byl to herec velkého talentu, měli jsme štěstí, že jsme ho mohli zastupovat. Naše myšlenky jsou v této těžké době s jeho rodinou a přáteli.“

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Iveta byla až do smrti čistá, říká Rychtář. Bartošové vzkázal do nebe dojemná slova

Tagy:
film herec kultura Nebezpečná rychlost Brian McCardie Cizinka