Nový Citroën C3 Aircross: Kompaktní SUV do každého terénu života

Robustnost a odolnost SUV, šikovné rozměry většího hatchbacku. Citroen SUV C3 Aircross v sobě kombinuje stylový design, prostorný interiér a nejmodernější bezpečnostní technologie.

Jestli nelze některé automobilce upřít tvůrčí invenci a neúnavnou snahu přinášet do světa motorismu stále nové podněty a konstrukční řešení, je to určitě francouzský Citroën. Traction Avant, DS, SM... to jsou jen některé milníky bohaté historie vůdčího představitele automobilové avantgardy. Nová doba si žádá nové výzvy a jejich překonání novátorský přístup. Citroën SUV C3 Aircross je výsledkem právě takového životního náhledu.

Pokračování úspěšné ságy

SUV C3 Aircross, jehož se od uvedení na trh na konci roku 2017 prodalo témeř 330 000 exemplářů, pokračuje v ofenzivě ve velmi konkurenčním segmentu malých SUV a crossoverů. Zákazníci ocenili jeho výrazný, poutavý a maximálně individualizovatelný design, prostornost a bezkonkurenční modularitu. Vůz je díky kompaktním vnějším rozměrům a velkorysému prostoru uvnitř všestranně použitelný a je ideální pro aktivní zákazníky i ty, kteří mají rádi pohodlí a praktičnost v každodenním životě. Přepracovaný SUV C3 Aircross nabízí ještě výraznější charakter,  byl posílen komfort na palubě, klid a všestrannost použití.

Zatímco při svém uvedení na trh vyjadřoval SUV C3 Aircross designem a možnostmi personalizace laskavost a svěžest, nový SUV C3 Aircross dosáhl dospělého věku. Při zachování své originality a ducha mění svůj hravý přístup a přesunuje se na vyšší úroveň.

Prvotním potvrzením změny vzhledu je kompletně přepracovaná přední maska, ze které vyzařuje výraznější osobnost. Inspirovala se od koncepčního vozu CXPERIENCE a poprvé se objevila u nové C3 v roce 2020. V roce 2021 představuje nový podpis značky Citroën.

Kompletně nová přední část upoutá na první pohled zejména díky novému podpisu předních světel. Dvojité chromované lišty jsou protaženy k LED světlometům podobně jako u nové C3 nebo nové C4, ale jsou ještě propracovanější. SUV C3 Aircross získal také novou mřížku chladiče s jiným geometrickým vzorem a robustnost vozu posiluje i nový stříbrně šedý nájezdový chránič s barevnými prvky.

Každému pode jeho gusta

Nový SUV C3 Aircross nabízí vyvinutější program personalizace, aby uspokojil všechny zákazníky, kteří si tak mohou upravit na míru své jedinečné SUV, které je pak osobité, charakteristické a v souladu s image každého z nich. Z vnějšku se rozsah úprav zvýšil na 70 možných kombinací, které využívají sedm odstínů exteriéru, z toho tři úplně nové, čtyři balíčky Packs Color, z toho dva nové odstíny přinášející luxusnější texturovaný dojem a výběr ze dvou barev střechy: černé nebo bílé.

Vetší a luxusnější možnosti personalizace pokračují i v interiéru, kde je možné si zvolit jeden ze čtyř různých stylů, které konvenují různým typům zákazníků. Základní sériový styl je čistý a střídmý. Charakterizuje jej typické šedé čalounění s šedou texturovanou lištou palubní desky. Styl Urban Blue sází na eleganci, když se uvnitř mísí modré látkové čalounění s příčným pásem s motivem stylizovaných šípů z loga značky a palubní deska je zdobena lištou v látce s efektem modré kuže.S

Styl Metropolitan Graphite používá látkové čalounění s efektem tmavě šedé kůže v kombinaci s šedě melírovaným látkovým čalouněním a Hype Grey j kombinaci šedozeleného koženého calounení a látkového čalounění s efektem černé kůže a lištou na palubní desce je šedozelené kuže.

Kromě odpružení, jehož nastavení zaručuje plynulost jízdy, která je v tomto segmentu zcela bezkonkurenční, nabízí SUV C3 Aircross vetší jízdní komfort díky novým sedadlům Advanced Comfort, které se poprvé objevily ve voze C5 Aircross.

Chalupáři nepřijdou zkrátka

Omlazený Aircross si zachovává svou modularitu a prostornost. Díky své kompaktní délce jen lehce přes čtyři metry, která mu zajišťuje vynikající hbitost, přináší novinka důmyslné využití vnitřního prostoru.

Nový SUV C3 Aircross nabízí vynikající prostornost, zejména pak velkorysý prostor pro nohy na zadních sedadlech a výšku ke stropu. Zadní lavice je dělená na dvě samostatné části a s posuvem 150 mm, nabízí i možnost sklopení opěradla předního sedadla do polohy praktického stolku, čímž se délka zavazadlového prostoru prodlouží na 240 cm, což zase umožnuje bezpečnou přepravu dlouhých předmětů. Objem kufru je možné posunutím zadního sedadla dopředu navýšit ze 410 l na 520 l a při sklopení zadního sedadla dosahuje až 1 289 l.

Celá posádka má po ruce užitečné úložné prostory a přihrádky: mělká přihrádka určená na drobné předměty před spolujezdcem, držáky nápojů zabudované do středového sklopného opěradla zadní lavice, kapsy na zadní straně předních sedadel, rada úložných přihrádek ve spodní části středového panelu.

Výbava pro život

Nový SUV C3 Aircross nabízí veškeré potřebné technologie, které dnešní člověk k životu potřebuju. Je vybaven větším 9" dotykovým displejem, který umožňuje zejména výrazněji zobrazit navigaci Citroën Connect Nav nebo funkci Mirror Screen kompatibilní s Android Auto a Apple CarPlay. K dispozici je také bezdrátové nabíjení chytrých telefonu.

Ve výbavě najdete dvanáct asistenčních systému řízení, které usnadňují každodenní život. Jde o aktivní bezpečnostní technologie, jako je Head-up displej s barevným zobrazením uchovávající, rozpoznávání dopravního značení s doporučenou rychlostí, nouzové automatické brzdění nebo automatické přepínání dálkových světel. Dále je to výbava, která zjednodušuje každodenní život, jako například bezklíčové startování a odemkykání, parkovací asistent nebo parkovací kamera.

Aby nový SUV C3 Aircross zdůraznil svuj SUV charakter a dokázal zvládnout vetšinu terénu, je vybaven systémem Grip Control® s funkcí Hill Assist Descent - zarízením, které umožnuje jízdu za jakýchkoliv podmínek. Tento systém umožnuje upravit trakci predních kol podle terénu a udrží auto v nízké rychlosti i na velmi strmých svazích.

SUV C3 Aircross i nadále nabízí volbu mezi benzinovými (PureTech) a dieselovými (Blue HDi) motory: PureTech 110 s manuální šestistupňovou převodovkou, PureTech 130 se šestistupňovým automatem, BlueHDi 110 s manuálem a BlueHDi 120 opět s automatickou šestistupňovou převodovkou EAT6.