Pavel Liška se ozval z magického ostrova. Pečené zvíře odmítl, dívky ho ale zaujaly

Pavel Liška nezastírá, že ho plno věcí na ostrově hodně zaskočilo.

Nebezpečná expedice, na kterou ale budou vzpomínat celý život. Herci Pavel Liška a Jan Révai v doprovodu kameramana Hynka Bernarda vyrazili na Papuu Novou Guineu, aby magický ostrov projeli na motorkách. V jejich vyprávění se mísí obavy, napětí a hlavně fascinace místem, kde se ještě poměrně nedávno praktikoval kanibalismus.

První dny byly pro trojici cestovatelů opravdu náročné hlavně na psychiku. Muži, kteří chtějí na ostrově nabrat filmový materiál pro projekt Vandráci, byli zaskočení místní byrokracií. Úředníci jim dlouho nechtěli vydat jejich motorky a cestovatelé na hotelu ve městě Madang už propadali skepsi. Na náladě jim nepřidalo, že se jim také při letecké přepravě ztratila část zavazadel. O cestovatelských peripetiích jsme psali zde. Nakonec se ale vytoužené stroje dostaly do rukou majitelů a trojice mohla vyrazit do nitra ostrova.

O tom, že cesta přes tajemný ostrov bude riziková, nikdo nepochybuje. Herce na dálku přes Instagram podpořila také Dagmar Havlová, která jim vyjádřila obdiv. Další sledující v komentářích nabádají hlavně k rozvaze a opatrnosti.

„Na prvních několik desítek kilometrů nám biologická stanice v Binantagu, odkud vyjíždíme, doporučila ochranu, doprovodný vůz, jelikož prý přejíždíme přes dvě červené zóny, tzv. divoká území, kde hrozí ozbrojená přepadení,“ napsal Liška o jejich aktuální cestě do hor.

Už během prvního dne za řídítky bylo o čem vyprávět, cestovatelé si však ty nejlepší historky schovávají až pro film. Liška s Révaiem ale přeci jen své fanoušky pobavili, když ukázali, co jim místní nabídli na oběd. Při pohledu na zabité a opečené zvíře trojice vyhodnotila, že nejlepší bude dát si tentokrát k obědu jen vodu.

Pavel Liška nemohl z řeky spustit oči

Daleko lepší pohled se Liškovi a jeho kamarádům naskytl u divoké řeky. Tam se herec nechal unést a až básnicky začal hodnotit krásu dospívajících dívek.

„Zrovna když jsme tam došli, tak si přes řeku zkracovaly cestu holky, jež šly ze školy, v bleděmodrých školních uniformách a bosy. Mohlo jim být 13, 14. Přišly k řece, položily si učení na břeh a tak jak byly, skočily celé do řeky, pak se vracely pro učebnice, zmerčily nás a začaly se chichotat... nám, bledým tvářím, no vlastně tady ještě černým, plných prachu. A jak se vracely v těch mokrých stejnokrojích, už bylo trochu vidět, že se ty holky (než vstoupily do té řeky, tak ještě děti) začínají podobat ženám,“ dojímal se Liška s tím, že v jeho očích šlo o neuvěřitelný obraz.

Tak hlavně aby herec neplýtval energií, protože na ostrově ho čekají ještě skoro dva měsíce. Cesta nebude žádný med, na což upozornil Jan Révai, který si není jistý, zda Liška zvolil stroj schopný projet pralesem. „Ztahaní jak psi, hlavně tedy Pavel, protože to má s tou motorkou, která není vůbec do terénu, fakt těžké,“ napsal Jan Révai na Instagram s tím, že uléhají opět u místních a čekají, co přinese další den na ostrově, kde část lidí stále žije na úrovni pravěku.

Tagy:
cestování exotika Papua-Nová Guinea Pavel Liška Jan Révai Vandráci Madang