Policejní manévry v Praze. V akci byla zasáhovka i pyrotechnik, poplach spustily krabice

Zásah policistů v pražských Strašnicích

Zásah policistů v pražských Strašnicích

Policie, hasiči a pyrotechnik v neděli v pozdních večerních hodinách zasahovali v pražských Strašnicích, kde se na chodbě domu našly krabice s pyrotechnikou. Nikdo nebyl ohrožen. Policie krabice odvezla a bude hledat jejich majitele, řekl policejní mluvčí Richard Hrdina.

„Před jedním z bytů v Kralické ulici bylo nalezeno množství krabic. Uvnitř se mohlo jednat o nějakou pyrotechniku, tři rozbušky, z toho důvodu na místě zasahuje policejní pyrotechnik, který tyto věci zajistí a dále zjišťujeme, co se na místě odehrálo a stalo,“ sdělil pro CNN Prima NEWS mluvčí policie Richard Hrdina.

ČTĚTE TAKÉ: Drama v Milovicích. Potyčka skončila pobodáním. Pro muže v kritickém stavu letěl vrtulník

O podezřelém nálezu se policisté dozvěděli z telefonátu. Na místo vyrazila zásahová jednotka. Okolí preventivně uzavřela.

Došlo k uzavření celé ulice. Na místo dorazil také reportér CNN Prima NEWS Matěj Rychlý, který připojil další, avšak neoficiální informace. „Podařilo se nám zjistit, že mělo jít o spor o nájemné, kdy jeden z mužů údajně nechtěl platit a před dům vynesl krabice. V nich pak policejní pyrotechnici objevili pyrotechniku, mělo jít o nějaké rozbušky. Nemáme však konkrétní potvrzené informace,“ zdůraznil.

Zmínil, že se policisté snaží s mužem spojit. „Nedaří se jim to. Byli zde připraveni hasiči, před malou chvíli odjela zásahová jednotka. Byli zde policisté s dlouhými palnými zbraněmi. Zatím zůstává status quo, že se policisté nemohou spojit s mužem. Ale nikomu prý nevyhrožuje, nebylo tak třeba nikoho evakuovat. Nyní se policisté rozhodují, co budou dělat dál,“ dodal po 22. hodině Rychlý.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Dramatická záchrana z hořícího domu na Královéhradecku. Senior netušil, že má oheň za zády