Požár na Smíchovském nádraží v Praze. Proběhla evakuace, hasiči mají plameny pod kontrolou

Hasiči od sobotního časného rána zasahovali u požáru vybydlené budovy u odstavných kolejí na pražském Smíchovském nádraží, kterou obývají lidé bez domova. Vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu, evakuovali 11 lidí. Jednu ženu, která se nadýchala kouře, na místě ošetřili záchranáři. Objekt byl určen k demolici, sdělil mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Příčinu požáru budou zjišťovat vyšetřovatelé.

K požáru se po šesté hodině ranní postupně sjely jednotky z centrální, krčské, smíchovské, modřanské, radotínské a petřinské stanice i jednotka hasičů Správy železnic. S ohledem na počet jednotek byl vyhlášen druhý stupeň poplachu.

Z budovy hasiči evakuovali 11 osob. Záchranáři na místě ošetřili zhruba čtyřicetiletou ženu, která se nadýchala kouře, nebylo ji ale nutné převézt do nemocnice. K požáru vyslali dvě posádky záchranářů, inspektora i vozidlo Fénix, jež slouží i jako evakuační vozidlo.

Požár se podařilo dostat pod kontrolu po půl osmé ráno, hasiči poté dohašovali skrytá ohniska a rozebírali ohořelé části budovy.

Tagy:
Hasičský záchranný sbor Praha Smíchovské nádraží požár Smíchov