Gottův hrob zaplavily květiny, svíce a andělíčci. Fanoušci se na Dušičky klaní legendě

Od smrti legendárního zpěváka Karla Gotta uplynulo více než tři roky. Jeho fanoušci na něj vzpomínají dodnes. Stále navštěvují místo jeho posledního odpočinku na pražských Malvazinkách a na hrob pokládají svíčky nebo květiny. Uctít Mistrovu památku přišlo mnoho z nich právě před Dušičkami. Na místo se před památkou všech zesnulých vypravili také redaktoři webu Prima Ženy.

„Snažím se za panem Gottem jezdit dvakrát do roka. Na jaře to ale nevyšlo, byla jsem nemocná. Tak jsem to napravila alespoň teď na začátku listopadu,“ svěřila se novinářům jedna z jeho fanynek, která přijela do Prahy z Příbramska.

Redakce webu Prima Ženy na hřbitově natáčela v pondělí. To ještě nebylo místo zcela nazdobené dušičkovými věnci. U hrobu ale postávalo několik lidí, kteří donesli svíčky, květiny nebo i sošky andělíčků. Předpokládá se, že truchlící vdova Ivana Gottová se k manželově hrobu vypraví bez účasti fotografů.

Správa místního hřbitova očekává, že nejvíce lidí k hrobu Karla Gotta dorazí v úterý a ve středu. Uctít zpěvákovu památku přijíždí každoročně také fanoušci ze Slovenska.

Karel Gott zemřel 1. října 2019 před půlnocí ve své vile na Bertramce. Léčil se s akutní leukemií. Legendě české populární hudby bylo osmdesát let. Fanoušci se s oblíbeným zpěvákem mohli rozloučit v paláci Žofín, kam přišlo zhruba 50 tisíc lidí. Mnozí na něj vzpomínají dodnes. Zejména pak jeho nejbližší.

„Nejdražší Kájo, dnes jsou to tři roky. Jak moc nám tady chybíš! Není den, kdy bychom si na Tebe s Charlottkou a Nellinkou nevzpomněly. Navždy zůstaneš v našich srdcích,“ napsala ke třetímu výročí Gottovy smrti vdova po mnohonásobném Zlatém slavíkovi Ivana Gottová.

Tagy: