Naše rodina je trochu patchwork, přiznal Matásek. Prozradil, co ho udržuje ve formě

Známý herec David Matásek je stále ve formě. Jeho hlavním receptem na mládí jsou jeho děti. „Člověk se o sebe musí také trochu starat, brát vitamíny a nedělat blbosti,“ řekl oblíbený herec v pořadu Showtime na CNN Prima NEWS.

Matásek byl čtyřikrát ženatý a má čtyři děti. Z prvního manželství s baskytaristkou Evou Turnovou neměl žádné děti. S druhou manželkou Simonou zplodil dceru Lindu, se třetí ženou Kateřinou pak dceru Marii a syna Benjamina. Se čtvrtou manželkou má pětiletého syna Antonína. Právě děti jsou jeho hlavním receptem na mládí.

ČTĚTE TAKÉ: Oblíbená moderátorka Perkausová se vrací na obrazovky. Nově usedne po boku Suchoně

„To zaprvé a pak jsou to povinnosti, které člověk vůči mladé rodině má. Musím se starat nejen o děti, ale i o ženu, kterou nemůžu jen tak vypustit,“ řekl Matásek v pořadu Showtime.

Kromě dětí hraje podle něj důležitou roli i to, jak se člověk cítí. „Je to také o nějakém mentálním nastavení. Ne, že bych volal: ‚Mládí, neprchej.‘ To ne. Člověk se ale musí o sebe starat, pít vitamíny a nedělat blbosti,“ pokračoval herec známý ze seriálu Polda.

V rozhovoru se také pochlubil tím, že už je dědečkem. Jeho nejstarší dcera Linda přivedla na svět Sofinku. „Už několik let jsem dědek a je to pecka. Ovšem je pravda, že Sofinka je jen o dva roky mladší než můj syn Antonín, ale nevadí. Nevadí, že je strejda jen o dva roky starší. My to tak máme. Naše rodina je takový patchwork, hodně pestrá,“ řekl s úsměvem herec, který se proslavil rolí z filmových Básníků.

Z Matáska je patron nemocnice

Právě díky těmto filmům přivedl Matásek spolu se svým hereckým kolegou Pavlem Křížem nespočet českých lékařů k jejich povolání. „Hned poté, co jsem viděl film Jak básnící přicházejí o iluze, jsem si podal přihlášku na medicínu. A od té doby mě tito herci provází mým profesním životem,“ uvedl primář pražské Nemocnice sv. Kříže Žižkov Ondřej Krajník, který z Matáska udělal patrona probíhající osvětové kampaně pro prevenci onemocnění spjatých zejména se středním a starším věkem.

„Je to neuvěřitelné, ale kruh se uzavřel. Jsem rád, že pan Matásek není jen filmový herec, ale také správný chlap, a že i v jeho letech je na tom mentálně i zdravotně tak, jak je,“ dodal.

Tagy: