Princ Andrew nechce opustit sídlo ve Windsoru. Ani rekonstrukce střechy ho ven nedostane

Princ Andrew, mladší bratr krále Karla III., odmítá opustit své sídlo ve Windsoru během rekonstrukce. Obává se, že by se už nikdy nemusel vrátit zpět kvůli sporům se svým bratrem, píše britský deník Daily Mail.

Princ Andrew žije v sídle ve Windsoru už roky. Stavba musí během léta projít rekonstrukcí, opravovat by se měla například střecha, a králův bratr by v době oprav neměl sídlo obývat.

DÁLE ČTĚTE: Jaromír Soukup je po operaci. Ani si nepřejte vidět, jak vypadá můj obličej, řekl

„Na toto léto jsou naplánované opravy střechy, které potrvají několik měsíců. Prince upozornili, že pokud zůstane v domě během renovace, může to být problematické. Andrew se ale zdráhá odejít,“ prozradil zdroj pro britský deník Daily Mail.

Deník s odkazem na své zdroje píše, že král Karel III. má se sídlem ve Windsoru jiné záměry. Podle něj by mohla být nemovitost lépe využita. Andrew však převzal dům k dlouhodobému pronájmu po královně matce a do oprav investoval už sedm milionů liber (195,5 milionu korun). Ze sídla se proto nechce stěhovat.

Mezi bratry momentálně panuje napětí. Král Karel III. plánuje zeštíhlení monarchie. Bratra by chtěl  přesunout do nedaleké Frogmore Cottage, kde bydlel princ Harry s manželkou Meghan. Zdroj také hovoří o tom, že by se do Windsoru místo Andrewa mohl nastěhovat princ William s manželkou Kate a dětmi. Nevylučuje se ani komerční pronájem nemovitosti.

Andrew žije ve windsorském sídle nazývaném Royal Lodge téměř 20 let. Bydlí tam společně s bývalou manželkou Sarah Fergusonovou. Sídlo je obrovské, nachází se tam 30 pokojů, z toho sedm ložnic. Royal Lodge má aktuálně hodnotu 30 milionů liber (825 milionů korun).

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bohdalová několik dní bojovala o život. Postihla mě plicní embolie, přiznala herečka

Tagy:
Windsor princ Andrew Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Sarah Ferguson král Karel III.