Silnici na Chrudimsku zasypal hrách. Řidička na něm dostala smyk a skončila v příkopu

Říká se, že někdo hází hrách na zeď, v tomto případě ho ovšem neznámý šofér vysypal na silnici. Jestli si toho byl vědom, nebo ne, musí zjistit policie. Ta totiž kvůli kluzkému povrchu vyšetřuje dopravní nehodu. Řidička na hrachu dostala smyk a s autem skončila až v příkopu.

V pátek 5. srpna krátce po šesté hodině ráno v Bílém Koni na Chrudimsku skončila řidička mimo vozovku s autem převráceným na bok. Naštěstí vyvázla bez zranění, ale stěžovala si, že dostala smyk a auto bylo nekontrolovatelné. Už na místě bylo jasné proč. Silnice totiž byla doslova poseta tvrdým hrachem, po kterém to pořádně klouzalo.

„Řidička s vozidlem značky Kia Soul v levotočivé zatáčce srazila dopravní značku, betonový sloupek a skončila na pravém boku v příkopu. Měla velké štěstí. Neznámý řidič neznámého vozidla dostatečně nezabezpečil převážený sypký náklad, kterým byl hrách. Došlo k jeho rozsypání přes celou komunikaci. O nějakou dobu dříve došlo na stejném místě k jiné nehodě,“ uvedla v tiskové zprávě policejní mluvčí Dita Holečková.

Řidič ovšem nebyl tak svědomitý jako pohádková Popelka s podporou holubů. Ač by hrách nemusel kuličku po kuličce přebírat, ale zkrátka zamést a uvést silnici do původního stavu, pokračoval v cestě.

Dopravní policisté hledají svědky, kteří viděli, jak a kdy ke znečištění komunikace došlo. Pokud jste viděli auto, z něhož se hrách vysypal, obraťte se na chrudimské policisty na čísle 974 572 250 nebo prostřednictvím linky 158.

Tagy:
nehody hrách setý okres Chrudim Kia Soul