V Brně zavládl smutek, Zbrojovka sestupuje. Do první ligy se vrací fotbalisté Karviné

Fotbalisté Brna po jediné sezoně sestoupili z první ligy. V posledním 5. kole skupiny o záchranu remizovali 0:0 se Zlínem, který bude hrát baráž. Do FORTUNA:LIGY se naopak po roční odmlce vrací Karviná, která ovládla tabulku druhé nejvyšší soutěže.

Zbrojovka doma v přímém souboji o udržení v nejvyšší soutěži musela Zlín porazit, ale v duelu o záchranu s ním pouze uhrála bezbrankovou remízu. „Ševce“ čeká příští týden baráž o udržení s Vyškovem.

Zbrojovka přitom po podzimních 16 kolech měla desetibodový náskok na tehdy poslední Pardubice. V dubnu místo odvolaného trenéra Richarda Dostálka přišel Martin Hašek, jenž zažil vítěznou premiéru. Ve zbylých osmi kolech ale jeho svěřenci už nevyhráli.

Brno neskórovalo v pátém z posledních šesti kol. Sestup neodvrátil ani útočník Jakub Řezníček, s 19 góly druhý nejlepší střelec ligové sezony.

Do nejvyšší soutěže se naopak po roční odmlce vrací fotbalisté Karviné. V závěrečném 30. kole druhé ligy doma udolali jistého sestupujícího Třinec 1:0 a ovládli tabulku o čtyři body před Vyškovem.

Svěřenci trenéra Tomáše Hejduška po podzimní části sezony z pátého místa tabulky ztráceli šest bodů na vedoucí Příbram. Během povedeného jara pouze jednou prohráli a z posledních pěti kol čtyřikrát zvítězili.

Vyškov hrál v Chrudimi bez branek a v baráži se utká se Zlínem. Třetí Příbram, která remizovala na hřišti Táborska 2:2, ve dvojzápase o nejvyšší soutěž nastoupí proti Pardubicím. Druhým sestupujícím do třetí ligy se stal B-tým Slavie, jenž prohrál v Prostějově 1:3.

Tagy:
Fortuna liga sestup MFK Karviná postup FC Zbrojovka Brno