Ve věku 50 let zemřel bubeník skupiny Foo Fighters. Byl nalezen mrtvý v hotelovém pokoji

Zemřel dlouholetý bubeník Foo Fighters Taylor Hawkins. Hudebník byl nalezen mrtvý v hotelu v kolumbijské Bogotě, kde měla skupina vystoupit na festivalu

Ve věku 50 let zemřel bubeník skupiny Foo Fighters

Ve věku 50 let zemřel dlouholetý bubeník americké rockové skupiny Foo Fighters Taylor Hawkins. Skupina to oznámila na svém twitterovém účtu. Podrobnosti o příčině úmrtí však neposkytla. Podle časopisu Semana byl Hawkins nalezen mrtvý v hotelu v kolumbijské Bogotě. Skupina tam měla vystoupit na hudebním festivalu, napsala agentura DPA.

„Rodina Foo Fighters je otřesena tragickou a předčasnou ztrátou milovaného Taylora Hawkinse,“ uvedla skupina. „Jeho hudební duch a nakažlivý smích s námi zůstane navždy,“ dodala.

Podle agentury AP byl Hawkins zřejmě nejvýraznějším členem skupiny po frontmanovi Daveovi Grohlovi. Objevoval se po jeho boku při rozhovorech a hrával důležité role ve videoklipech kapely.

Hawkins působil ve skupině Foo Fighters od roku 1997, kdy vystřídal jejího původního bubeníka Williama Goldsmithe. Skupina Foo Fighters vznikla v roce 1994 a několikrát vystoupila v Praze.

Tagy:
Praha Bogotá Foo Fighters Associated Press Deutsche Presse-Agentur Taylor Hawkins William Goldsmith