Židličky na Eden jsme sháněli po celém světě, říká dirigent Oktagonu. Jak chystal MMA akci roku?

Event director Oktagonu Michal Pavel

Michal Pavel: Židličky na Eden jsme sháněli po celém světě

Dirigent Oktagonu. Tak by se dalo mluvit o práci, kterou pro slavnou organizaci zajišťuje Michal Pavel. Je totiž event directorem, což v praxi znamená, že má na starosti chod celé akce, zejména toho, co se děje v zákulisí. „Nejhorší byl první souboj titánů Karlose a Attily,“ vzpomíná Pavel v rozhovoru pro CNN Prima NEWS na doposud nejnáročnější turnaj. V sobotu ho ale čeká ještě složitější výzva. Největší MMA galavečer v české historii – Oktagon 58. A v hlavní roli budou opět Vémola a Végh.

Oficiálně je součástí týmu Oktagonu od třetího turnaje, ale pomáhal s uskutečněním už vůbec první akce pod žlutočerným logem.

ČTĚTE TAKÉ: Konec kariéry? Až si budu slintat na košili, vtipkuje Kozma. Řekl, komu fandí ve velké odvetě

„Moje historie byla taková, že jsem dělal ředitele jedné eventové agentury, kdy jsme organizovali ples v Opeře. A tenkrát se Státní opera zavřela, takže jsem měl vlastně volno,“ vzpomíná Michal Pavel, event director organizace Oktagon. „Nicméně věděl jsem, že jeden z dodavatelů cateringu byl velikým fanouškem MMA a celkově bojových sportů, tak jsem se ho zeptal, jestli by nechtěl spolupracovat s Oktagonem… Takže to byl takový první společný okamžik, kdy jsem řekl Ondrovi Novotnému: ‚Máme společné známé, kteří by mohli pomoci u toho vůbec historicky prvního turnaje Oktagon 1‘,“ dodal.

Sobotní obří turnaj na pražském Edenu má sice číslo 58, ale organizace už za sedm let fungování uspořádala vcelku přes 70 akcí. A nejtěžší období zažila během pandemie, kdy organizovala zápasy pod označením Underground.

„Covid byl hodně těžká etapa, kdy jsme se jako jeden z mála sportů udrželi při životě. Bylo to ale šílený,“ přiznává jeden z hlavních členů týmu.

A která akce byla tou vůbec nejnáročnější po pořadatelské stránce?

„Nejhorší byl první souboj titánů Karlose a Attily. Měli jsme totiž problémy v přípravě. Udělali jsme si s Ondrou a Palem (Pavol Neruda, pozn. red.) v pátek večer inspekci v O2 areně. Všechno běželo,“ vypráví Pavel v rozhovoru pro CNN Prima NEWS. „A ráno, když jsem jel na kontrolu, někdy okolo osmé hodiny, tak jsem zjistil, že dvě třetiny těch, co na tom pracovali, jsou pryč. Jejich šéf tam taky nebyl… Naštěstí nakonec vše dobře dopadlo.“

Nyní už je téměř vše připraveno pro turnaj v Edenu. Nebylo to ale vůbec snadné. „Sháněli jsme židle po celém světě, abychom splnili veškerá opatření, která nám byla dána. Nebyla to legrace, protože začíná festivalová sezona. A židličky, které tam přivezou, nejsou z Čech, přijedou z dálky,“ vysvětluje Pavel původ více než sedmi tisíc židliček, které budou v Edenu na ploše, kde jinak bývá fotbalový trávník. Ten už byl ale vyklizen týden před akcí.

V rámci rozhovoru došlo i na připomenutí situace, jež se stala během turnaje na Štvanici v roce 2021. Neznámý zakrvácený a nejspíš opilý muž se tehdy dostal přímo do klece, o něco později se snažil vyprovokovat Vémolu k potyčce. Ten se tehdy léčil se zánětem v ruce a provokatéra zklidňoval zápasník Alexander Cverna.

„Každá chyba se může stát, jsme jenom lidi. Ale nesmí se opakovat,“ komentuje tehdejší případ event director. „V Edenu budeme dělat několik stupňů ochrany. Bude i několik stupňů zátaras, barier. Čím blíže ke kleci, tím to bude přísnější,“ dodává Pavel.