Konec kariéry? Až si budu slintat na košili, vtipkuje Kozma. Řekl, komu fandí ve velké odvetě

Zápasník David Kozma.

David Kozma: Konec kariéry? Až si začnu slintat na košili

Patří mezi nejpopulárnější MMA bijce v Česku. Největší základnu podporovatelů má přitom David Kozma v Ostravě, do pražského Edenu se i kvůli tomu na sobotní turnaj Oktagon 58 určitě sjede mnoho fanoušků Baníku. Jejich oblíbenec se totiž vrací do klece po devíti měsících. Soupeřem mu bude Moldavan Ion Surdu. Půjde o mimořádně zajímavou bitvu. „Když jsem si představil, že i ta plocha bude plná diváků… Bude to opravdu masakr,“ těší se v rozhovoru pro CNN Prima NEWS na unikátní atmosféru na stadionu rodák z Karviné.

Zpátky v plném provozu. David Kozma pro svůj sobotní návrat do boje dostal zajímavého soupeře, je jím totiž v Oktagonu dobře známý Ion Surdu z Moldavska, který už si pod žlutočerným logem připsal pár opravdu zajímavých „skalpů“.

ČTĚTE TAKÉ: Rozdám 50 milionů korun, slibuje ve falešném videu Procházka. Jak poznat podvod?

„Beru ho jako soupeře, kterého musím porazit. Osobně proti němu nemám nic, je to sympaťák. Ale v kleci to půjde stranou,“ varuje rivala český bijec s přezdívkou Růžový panter.

Kozma se přitom vrací do zápasení po zářijové tvrdé prohře s Bojanem Veličkovičem. Tři měsíce se snažil vyhýbat jakýmkoliv úderům na hlavu, aby se dal co nejlépe do pořádku. Až od ledna začal pomalu trénovat ostřejší sparingy.

Válečník z Karviné je známý velmi atraktivními zápasy, při kterých jde mnohdy na hranu svých sil a fyzické výdrže. Přesto ho MMA nepřestává bavit a stále tímto sportem naplno žije. „Nic jiného ani neumím,“ vtipkuje.

O konci kariéry proto rozhodně neuvažuje. „Nevím. Musel bych si asi slintat na košili. (směje se) To už bych si říkal, že je špatný. Jinak nevím, co by se muselo stát. Leda by přišlo nějaké těžší zranění. Ale já se cítím v pohodě a věřím, že budu mít ještě dlouhou kariéru.“

A co říká na to, že o něj mělo mnoho fanoušků po posledním tvrdém souboji obavy? „Chápu, že o mě mají lidé strach. Když se podívám třeba na zápas s Britem, tak to nevypadá dobře… Nebo když mě nepoznává iPhone,“ vtipkuje v interview pro CNN Prima NEWS.

Kozma je ve 31 letech otcem dvou dcer, což má samozřejmě vliv i na jeho sportovní život. „Dříve jsem přišel z tréninku domů, lehl si na gauč a pustil si televizi. Teď už to tak není, přijdu domů z tréninku, jednu dceru třeba přebalím nebo jdu s druhou ven. Na nočník, koupat…“ vyjmenovává povinnosti. „Jsem pořád v pohybu. Už zkrátka žádné ležení na gauči. To se stane úplně výjimečně, když obě holky usnou.“

O hlavní zápas v Edenu se postarají Karlos Vémola a Attila Végh. Jaký výsledek tipuje bývalý šampion veltrové váhy Oktagonu?

„Celou dobu jsem si říkal, že vyhraje Karlos, že to Attila podcení a trochu zpohodlněl, zlenivěl. Ale teď vidím, že Attila maká, dostává se do formy, v jaké byl před jejich prvním zápasem. Takže zase trochu favorizuju Attilu, ale přál bych to možná víc Karlosovi,“ přiznává Kozma.

Tagy: