Bože, už zase: Nešťastník Djokovič opět trefil míčkem sudího do hlavy. Byla to rána, uznal

Djokovič trefil sudího míčkem do hlavy i na Roland Garros

Novak Djokovič opět trefil rozhodčího míčkem do hlavy

Nepříjemné déjà vu během jinak povedeného večera. Tak by se dalo charakterizovat pondělní vystoupení Novaka Djokoviče v osmifinále Roland Garros. Srbský tenista jasně přehrál Rusa Karena Chačanova a pojedenácté za sebou postoupil do čtvrtfinále francouzského turnaje. V jednom momentě dal ale zavzpomínat na měsíc starý zkrat, když opět trefil čárového sudího míčkem do hlavy. Tentokrát se vše ale obešlo bez následků a Djokovič může pokračovat ve své zatím suverénní jízdě.

Nešťastný moment se odehrál v prvním setu za stavu 4:3 pro Djokoviče. Srbská hvězda v zápalu boje opět trefila míčkem čárového rozhodčího. Tentokrát se tak stalo během výměny, takže se to pro Djokoviče obešlo bez následků. „Bože, bylo to fakt ošklivé déjá vu,“ připustil Srb, jenž se marně natahoval po míči, který místo na druhou stranu kurtu poslal před sebe a zasáhl do tváře sedícího sudího. „Snad je v pořádku, viděl jsem, že má to místo trochu červené. Určitě to zvládne. Ale byla to rána, protože to bylo celkem zblízka. Samozřejmě potom, co se stalo v New Yorku, o tom lidi budou mluvit. Stalo se to mně i mnoha dalším hráčům za těch patnáct let, co jsem na okruhu,“ uvedl Djokovič.

Podobný incident přitom ukončil Srbovu pouť za 18. grandslamovým titulem, když byl minulý měsíc na US Open diskvalifikován za nastřelení rozhodčí míčkem. Toho ale nyní zůstal Djokovič ušetřen, a mohl tak vyprovodit Chačanova z kurtu po setech 6:4, 6:3 a 6:3.

Djokovič je na Roland Garros zatím zcela k nepřekonání. Vyhrál všech 12 setů a ztratil jen 25 gamů. Díky vítězství nad turnajovou patnáctkou Chačanovem si srbský favorit zahraje 47. grandslamové čtvrtfinále. Více jich má jen Švýcar Roger Federer (57).

O semifinále se Djokovič utká se Španělem Pablem Carreňem, s nímž se střetl právě v osmifinále newyorského grandslamu.

Tagy:
tenis Roland Garros Novak Djoković