V mnoha českých rodinách nechybí při štědrovečerní večeři na stole tradiční bramborový salát. Jenže co Čech, to jiný recept. Jak oblíbenou pochoutku, která se jako příloha servíruje ke kaprovi nebo řízkům, připravoval legendární zpěvák Karel Gott?
Ingredience na bramborový salát podle Karla Gotta
- 300 g vařených brambor
- 100 g kyselých okurek
- 50 g cibule
- 1 zelená paprika
- 2 vejce uvařená natvrdo
- 100 g majonézy
- 50 g hořčice
- mletý pepř
- cukr
- sůl
- petrželová nať na zdobení
Postup
Brambory, kyselé okurky, cibuli, zelenou papriku a vejce uvařená natvrdo nakrájíme na plátky. Cibuli spaříme s troškou horkého nálevu z okurek. Majonézu smícháme s hořčicí, s mletým pepřem, cukrem a solí. Nakrájenou směs zalijeme vychladlým nálevem s cibulí, ochucenou majonézou a zlehka promícháme. Necháme v chladu proležet. Zdobíme petrželovou natí.