
Rakušan: Na útoky osamělých vlků si zvykat nesmíme. Nečekejme na tragédii, řešení máme
Vědci tvrdí, že přišli na to, jak uvařit dokonalé vejce, píše agentura AP. Takové vajíčko má sametový žloutek v kombinaci s měkkým, pevným bílkem. Dosáhnout této rovnováhy může být ale výzvou, protože žloutek se vaří při nižší teplotě než bílek. Vaření vejce natvrdo může vést ke žloutku připomínajícímu křídu, zatímco pomalé vaření na mírném ohni může z bílku vytvořit nedovařené želé.
Dubajská čokoláda pobláznila celý svět. Lze ji samozřejmě koupit, jenže cena je vždy vyšší, a na trhu se navíc objevuje různá kvalita. Žádanou pochoutku si ale můžete připravit i doma. Jak na to, poradí foodblogger a módní návrhář Pavel Berky.
Pokud si myslíte, že jste již zažili všechny trendy pražských barů, připravte se na výpravu do dvou míst, která vás donutí zamyslet se nad tím, co všechno může bar skýtat. Ideas are Bulletproof a AnonymouS Shrink's Office nejsou jen podniky s alkoholem, nýbrž zážitky, kde se spojuje umění, mystika a kapka toho záhadného kouzla. Vstupte s projektem Za barem do těchto světů, kde koktejly nejsou jen pití, ale filosofie.
Silvestr a Nový rok jsou dny, kdy se setkávají rodiny a přátelé, aby společně oslavili příchod nového roku. Na Silvestra dominují jídla, která se vyznačují jednoduchostí a rychlou přípravou – pomazánky, jednohubky a drobné pochoutky, které zpestří oslavy. Naopak Nový rok se pojí s tradičními pokrmy, které mají svou symboliku a historii.
Legendární český zpěvák Karel Gott nejen miloval vánoční svátky, ale také ctil řadu tradic. Ke štědrovečerní večeři s oblibou připravoval bramborový salát – měl svůj vlastní recept, o který se během života podělil. Zatímco kontroverzní uzeninu nebo klasický hrášek vynechal, oproti většině běžných receptů přidal zelenou papriku. Jak bramborový salát dělával?
ODS, jako nejsilnější strana v koalici Spolu, by měla vést kandidátku v tom regionu, kde je nejsilnější, tedy v Praze. V pořadu 360° na CNN Prima NEWS to řekla náměstkyně pražského primátora Alexandra Udženija (ODS). Podle dalšího náměstka a bývalého europoslance Jiřího Pospíšila (TOP 09) by ale Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) jako předsedkyně jedné z koaličních stran měla kandidovat v silném kraji a Praha mu připadá nejlogičtější.
Hledat práci po padesátce může být problém. Tuhle obavu připouštějí uchazeči o práci i zaměstnavatelé. Jak se nejlépe prodat, prezentovat a do jakého týmu zapadnout, na to se v podcastu Do pohody ptala Lucie Čermáková dvojice respondentů – Mariana Jelínka, kouče a bývalého trenéra, a také seniorního poradce komunikace Michala Teubnera z Komerční banky.
Jsme v zajetí neustálých krátkodobých potěšení. Důsledkem je, že jsme v reálu nešťastní. To je překvapivý poznatek, který v posledním díle podcastu Do pohody rozebírají Lucie Čermáková a Marian Jelínek.
Vánoční jídla nejsou jen chutné pokrmy, ale jsou také důležitou součástí českých tradic a symboliky. Jaký příběh skrývají vánočka, rybí polévka či bramborový salát? Objevte, jak tato jídla propojovala generace a stala se neodmyslitelnou součástí sváteční tabule.
Vánoce jsou časem tradic a pečení, které provoní celý dům. Inspirujte se recepty na klasické vánoční laskominy, jejichž kořeny sahají do dávné historie a dnes jsou nezbytnou součástí svátečního období.
Internetové knihkupectví Albatrosmedia.cz přichází před blížícími se Vánocemi s bohatou nabídkou. Podívejte se na nejnovější knižní tituly, mezi kterými naleznete zajímavé kuchařky, poutavé příběhy nebo například vandrácký cestopis.
Očekávané pokračování knihy The Cocktail Balance 2.0 od Stanislava Harciníka je připraveno k vydání v polovině listopadu. Moderní příručka pro barmany rozdělená do tří částí – teoretické, praktické a inspirativní – pokrývá na 290 stranách všechny aspekty této profese. V teoretické části Harciník servíruje poznatky, které získal vlastní zkušeností, od kreativity až po výpočet nákladů na koktejl, dělí se o metody, postupy a body, které je třeba mít na paměti. Zážitek hosta je rovněž nesmírně důležitý a řada kapitol se zabývá různými aspekty, které ho ovlivňují, včetně pohostinnosti, designu či neurogastronomie.