Zmanipulovali mě, tvrdí matka „vlčích dětí“ z Hluboké. Potomky chce zpět, má prý byt i práci

Děti na Českobudějovicku žily v chatě v otřesných podmínkách.

Děti odebrané matce v Hluboké nad Vltavou zůstávají v péči úřadů

Matka odebraných dětí z Hluboké nad Vltavou, které jsou dnes v dětském domově, se stále snaží získat potomky zpět do své péče. Bude prý mít brzy byt i práci. Sociálka jí děti odebrala poté, co je strážníci objevili v otřesných podmínkách v malé chatě na okraji lesa. Do této situace se s nimi údajně matka dostala proto, že ji otec dětí vyhodil z bytu. Ten ale obvinění odmítá. Matka pro CNN Prima NEWS nyní přiznala, že zprvu lhala, protože ji známí zmanipulovali.

Dvě postele, jeden stolek a komoda. Kamna, která kromě tepla zajišťovala také teplé jídlo a vodu, a malý prostor sloužící jako kuchyně. Žádná tekoucí voda ani záchod. V takových podmínkách žili tři malé děti se psem a čtyřmi dospělými, dokud na ně náhodou nepřišli hlubočtí strážníci. Děti pak skončily v dětském domově. Matka nejprve tvrdila, že se do chatky dostala poté, co ji z bytu vyhodil otec dětí.

ČTĚTE TAKÉ: Poplach kvůli falešným policistům se zbraněmi v nákupním centru v Praze. Hlídky je zadržely

„Děti věčně nechodily do školy. On všechny peníze propil nebo projel v automatech. Byly také šikanované, zejména od otce, ale také ve škole,“ sdělila minulé pondělí CNN Prima NEWS matka odebraných dětí Barbora.

Žena, která s nimi bydlela v chatce, a dokonce i nějakou dobu u otce dětí, redakci vyprávěla také o fyzickém násilí, kterého se měl otec dopouštět na dětech. „Mlátil je lamelami z postele a podobně. Nepamatuji si teda přesně za co, ale kolikrát to bylo i pro nic za nic. Bylo mu jedno, kam je trefil,“ popsala pro CNN Prima NEWS.

Otec dětí veškerá tato obvinění ale rázně odmítá. „To, co bylo řečeno, vůbec není pravda. Byla k tomu navedená. Sama mi to řekla. Nakecali jí, že bude mít byt, že bude mít práci. Ve finále ale přišla o děti,“ uvedl otec.

Matka dětí redakci CNN Prima NEWS v úterý sama potvrdila, že její dřívější vyjádření nebyla pravda, zmanipulovat ji k tomu údajně měli spolubydlící. „Oni mě tam dotáhli. Šlo jim jenom o to, abych jim zařídila cestu, auto a tak dále,“ popsala v telefonu žena.

„My jsme jí dvakrát psali, jestli doopravdy chce jet s těmi dětmi. Ona neustále tvrdila, že jo, že tam nezůstane,“ upozornila spolubydlící.

Děti jsou teď v dětském domově, kam je umístila sociálka. I nadále je ale jejich matka rozhodnutá získat je zpět.

„Byt, práci mám zajištěnou, takže není problém nastoupit do práce, začít nový život a pokoušet se o ty děti,“ tvrdí.

Cesta ke znovusvěření dětí do péče ale rozhodně nebude jednoduchá. Rodič totiž musí prokázat, že je schopný zajistit řádnou péči o dítě. Splnění podmínek poté posuzuje také soud.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Útok psa ve Žďáru nad Sázavou má tragickou dohru. Pokousaná žena zemřela v nemocnici

Tagy:
děti krimi Hluboká nad Vltavou vlčí děti Českobudějovicko matka dětský domov otec manipulace