Hororové zranění českého hokejisty: Brusle Laukovi rozřízla tvář, jen těsně minula oko

Chybělo pár centimetrů a následky mohly být fatální. Při úterním zápase NHL na ledě Chicaga si přivodil ošklivé zranění český hokejista Jakub Lauko – protihráč ho zasáhl bruslí těsně vedle oka. Útočník Bostonu na sociální síti X o dva dny později fanoušky ujistil, že je v pořádku, ale „měl velké, velké štěstí“.

Třiadvacetiletý bývalý hráč Chomutova a Karlových Varů zveřejnil na sociální síti X snímek, na kterém jeho obličej „zdobí“ fialové podlitiny kolem oka a několik stehů. Na tváři má ale úsměv a fotografii doprovází popisek: „Modelingová kariéra je v ohrožení, ale řekněme, že jsem měl velké, velké štěstí,“ zažertoval.

Situace, při které k úrazu přišel, ale nijak zábavná nebyla a hokejové fanoušky vyděsila. Lauko po souboji u mantinelu skončil na zemi, protihráč Jason Dickinson k němu stál zády a nechtěně ho zasáhl bruslí do obličeje. Českému útočníkovi okamžitě z rány začala crčet krev, kterou se marně snažil zastavit přiloženou dlaní. Neváhal, zahodil rukavice a okamžitě ujížděl pryč z ledu, aby ho ošetřili lékaři.

ČTETE TAKÉ: Obrovská rána pro hokejový svět. Mladý reprezentant zemřel po boji se zákeřnou nemocí

Hrůzostrašná podívaná zanechala všechny hokejové nadšence v obavách. „Lauko je naštěstí v pořádku. Bylo to děsivé, dostal bruslí na kraj oka. Čepel se nedotkla oční bulvy. Má to sešité. Jen teď nebude chvíli vypadat dobře,“ uvedl krátce po zápase kouč Bruins Jim Montgomery pro americký deník Boston Herald.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Maskoty hokejového MS znovu budou Bob a Bobek. Oproti roku 2015 ale překvapivě změní dres

Tagy:
zranění Jakub Lauko hokej Blackhawks Bruins