Obrovská rána pro hokejový svět. Mladý reprezentant zemřel po boji se zákeřnou nemocí

V sobotu ráno zemřel 25letý hokejový brankář a mládežnický reprezentant Jan Dalgic, který chytal za německý klub Hannover Indians. Smutnou zprávu oznámil na Facebooku jeho klub. „Bohužel nedokázal zvítězit v boji s přesilou soupeře,“ napsali jeho truchlící spoluhráči. V den svých 25. narozenin musel být Jan převezen do nemocnice, kde mu lékaři diagnostikovali nádor na mozku, necelý rok nato svůj boj se zákeřnou nemocí prohrál.

Dalgic dříve chytal například v klubu Kölner Haie, nyní hrál za Hannover Indians. „Máme smutnou povinnost vás informovat, že náš kamarád a spoluhráč Jan Dalgic zemřel dnes v brzkých ranních hodinách. Bohužel nedokázal zvítězit v boji s přesilou soupeře. Upřímnou soustrast vyjadřujeme jeho rodině, která se o něj tak obětavě starala, přejeme jim hodně sil. Truchlíme nad ztrátou výjimečného muže a jsme ohromeni pocitem nespravedlnosti, jež tak mladého člověka vytrhla ze života, který teprve začal,“ napsal v sobotu klub Indians na Facebooku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Česko teď hraje v rámci MMA světa velkou roli, říká Murphy, důležitý muž v organizaci KSW

Upřímnou soustrast projevilo a mnoho sil v náročném období popřálo Dalgicovým bližním pod příspěvkem i několik dalších německých klubů. „Odpočívej v pokoji, drahý Jane. Rodině a všem přátelům posíláme mnoho síly,“ vzkázal tým Eisbären Regensburg. „Naše srdce jsou zlomená. Rodině, přátelům a všem Janovým spolubojovníkům přejeme jen to dobré. Odpočívej v pokoji,“ přidali se Krefeld Pinguine.

Liebe Indians Fans, wir haben die traurige Pflicht Euch mitzuteilen, dass unser Freund und Teamkollege Jan Dalgic heute...

Posted by EC Hannover Indians on Saturday, October 14, 2023

Janovi spoluhráči pro něj dříve zorganizovali kampaň The SAVE of his life, ve které se snažili vybrat peníze na drahou speciální léčbu. „Je to bojovník, který má před sebou tu nejtěžší cestu svého života. Rodina Indians za ním stojí a celý německý hokej ho v jeho boji podpoří,“ napsali spoluhráči v kampani podle hokejového portálu Real Stars.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Máme vztek a strach. Potřebujeme hlavně štěstí, říká Felix Slováček o rakovině dcery Aničky

Tagy: