Polské Maledivy okouzlily turisty z Česka. Vstup zdarma a ceny jako doma, pochvalují si

Koupaliště Zakrzówek v polském Krakově

Polské Maledivy aneb Nově vybudované koupaliště u českých hranic

Polské Maledivy. Tak se říká nově vybudovanému koupališti Zakrzówek kousek od českých hranic. Unikátní projekt vznikl v bývalém lomu u polského Krakova – nedaleko českých hranic. Aktuálně komplex nabízí pět bazénů a další sportovní vyžití, to vše bez vstupného.

Místo se stalo oblíbeným i u mnoha Čechů: „Je to boží, akorát, že to je dálka, ale i tak je to super,“ uvedla jedna z návštěvnic z Česka. Podobně mluvil i další z českých návštěvníků: „Je to tady super. Ale přiznám se, že jsem ve vodě ještě nebyl.“

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rozzuřený dav na koupališti. Poláci se vrhli na cizince, kteří měli obtěžovat malé děti

V areálu Zakrzówek se nachází pět bazénů – pro plavce, neplavce, a dokonce i brouzdaliště pro malé děti. Lidé mohou samozřejmě plavat i v samotném lomu. Vedle toho zde má brzy vzniknout i bazén určený pro psy.

Na tento výlet se ale vyplatí si přivstat. Areál bývalého lomu má totiž kapacitu tisíc lidí a pokud je už naplněna, musíte počkat, až někdo odejde: „Ti, co vycházejí, nám odevzdají své pásky a my za ně pustíme lidi, kteří stojí ve frontě,“ řekl pro CNN Prima NEWS hlídač koupaliště.

Do vody můžou lidé vždy až od deseti hodin dopoledne, kdy přicházejí plavčíci. Jeden z nich uvedl, že nejvíce místo navštěvují lidé z Ukrajiny a Anglie.

„Polské Maledivy“ lákají na vstup zdarma. Za jídlo a pití zaplatíte skoro stejně jako u stánků na českých koupalištích. Zmrzlina stojí v přepočtu pětatřicet korun, hranolky osmdesát a káva nebo limonáda kolem padesáti korun.

Pokud znáte nějaké další lokality připomínající exotiku, můžete nám je poslat do redakce na e-mailovou adresu zpravy@iprima.cz.

Tagy:
Polsko koupaliště léto plavání Zakrzówek Polské Maledivy turismus