Rozzuřený dav na koupališti. Poláci se vrhli na cizince, kteří měli obtěžovat malé děti

Lidé v bazénu.

Polská policie musela v sobotu odpoledne zasahovat na koupališti v Bytomi

Polská policie musela v sobotu odpoledne zasahovat na koupališti v Bytomi nedaleko Katovic. Dav rozbouřených lidí na plovárně útočil na čtyři migranty, kteří údajně obtěžovali nezletilé chlapce a dívky. Přivolaní policisté museli použít donucovací prostředky včetně slzného plynu.

O rvačce, ke které mělo dojít na koupališti v polské Bytomi ve Vratislavské ulici v sobotu mezi 16. a 17. hodinou, informovala rozhlasová stanice RMF. Několik mužů se údajně mělo chovat nevhodně vůči třem mladistvým, kterým bylo mezi 11 a 13 lety. Podle RMF mělo ze strany migrantů dojít k obtěžování a vynucování si „určitého chování“.

Incident ale zřejmě rozzuřil další návštěvníky koupaliště, kteří se rozhodli vzít spravedlnost do vlastních rukou. Následně musela zasáhnout policie, protože dav asi 100 lidí začal být vůči dotyčným mužům agresivní.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bitky u bazénů? Němci nezvládli migraci, míní Robejšek. Ojedinělé případy, oponovala odbornice

Agresivita lidí se později přenesla i na policisty, kteří museli zavolat posily. Údajně došlo k použití donucovacích prostředků včetně štítů, slzného plynu a obušků. Strážníci poté zadrželi čtyři muže ve věku od 18 do 48 let, kteří mají gruzínské občanství.

Ważna informacja‼️ Ochroniarze zabezpieczający teren kąpieliska odkrytego w Parku Miejskim im. F. Kachla zatrzymali...

Posted by Miasto Bytom on Sunday, July 16, 2023

Město Bytom na svých webových stránkách informovalo, že policisté zajistili kamerové záznamy a případem se zabývají. „Na základě policejních zjištění a důkazů shromážděných v případu si 48letý cizinec vyslechl obvinění ze spáchání sexuálního činu na 13letém chlapci a pokusu o další sexuální činy na dvou dívkách ve věku 10 a 12 let. Podezřelému hrozí 2 až 12 let vězení,“ uvedla polská policie na svém webu.

Ostatní tři muži byli propuštěni na svobodu. „Podle zjištění vyšetřovatelů neměli s incidentem při koupání žádnou souvislost a nedopustili se nevhodného chování vůči nezletilým,“ uvedli policisté.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Toalety pomazané výkaly a močí. Němečtí plavčíci nadále svádí zoufalé boje s výtržníky

Tagy: