Influencerka nevhodně komentovala střelbu v Praze. Po skandálu přišla o spolupráci

Známá influencerka Viktorie Hlaváčková, na internetu známá pod přezdívkou Viktorkaa, způsobila poprask svým příspěvkem. Na sociální síti nevhodně okomentovala tragickou událost, která se ve čtvrtek odpoledne stala na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Kromě velké ostudy Hlaváčková přišla o spolupráci s esportovým týmem Entropiq.

Tým Entropiq, jehož majitelem je pokerový hráč Martin Kabrhel, oficiálně ukončil spolupráci s influencerkou Viktorií Hlaváčkovou, v on-line světě známou pod přezdívkou Viktorkaa. Ta na Instagramu sdílela článek popisující tragickou střelbu na Univerzitě Karlově se slovy „Tak ještě, že jsem streamerka a do školy nemusím.“

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Čím potěšit milovníky videoher? Redakce pořadu Enter přináší tipy na vánoční dárky

Po prvních reakcích fanoušků příspěvek smazala a omluvila se za svá nevhodná slova. Uživatelé na sociálních sítích také žádali, aby tým Entropiq okamžité ukončil spolupráci s mladou influencerkou. Během střelby přišlo o život podle posledních zpráv nejméně čtrnáct lidí.

Reakce týmového vedení, který z Hlaváčkové udělal jednu ze svých ambasadorek, přišla krátce po zveřejnění příspěvku.

„Velmi nás mrzí velmi nevhodné vyjádření Viktorie, která s námi spolupracuje. Viktorie si v ten moment neuvědomila, co můžou její slova znamenat a jak můžou působit. Story smazala a omluvila se. Jsou ale situace, kdy ani upřímná omluva nestačí, a proto jsme se rozhodli s Viktorií spolupráci ukončit. Velmi nás mrzí, že se její vyjádření mohlo dotknout lidí, kteří prožívají takovou neskutečnou hrůzu. Omlouváme se jim, i našim fanouškům,“ oznámil Entropiq na sociálních sítích konec spojení s Viktorií Hlaváčkovou.

Entropiq se rovněž vyjádřil ke kritice spojené s dalším influencerem, jenž je členem jeho ambasadorského programu. Streamer Petr Žalud alias CzechCloud také čelil kritice za své chování v souvislosti s tragickými událostmi.

Na svém Twitch kanále sdílel televizní vysílání z aktuálního zpravodajství a k tomu přidal anketu „Máte zítra školu?“. Zároveň v titulku vysílání vedle popisu událostí propagoval slevu na předplatné svého kanálu.

„Čeki komentoval aktuální dění tak, jak to dělá běžně a k události celou dobu přistupoval s respektem. Nevhodně působící anketa se týkala jiného tématu ze streamu a zároveň titulek jeho streamu nebyl napsán se špatným úmyslem. Po upozornění byl dodatečně a náležitě změněn na vhodnou formu,“ píše se v prohlášení.

Herní a technologický pořad Enter můžete sledovat každou sobotu ve 22:40 nebo v úterní repríze ve 23:40 na CNN Prima NEWS či přímo na webu CNNPrima.cz, kde najdete také archiv odvysílaných epizod. Předchozí odvysílaný díl můžete zhlédnout níže:

Tagy:
esport střelba gaming Univerzita Karlova Entropiq Gaming Filozofická fakulta Univerzity Karlovy CNN Prima Gaming Enter