Dalibor Janda se rok po infarktu obával, že se srdeční příhoda bude opakovat

Dalibor Janda, tak jako ho známe - s kytarou v ruce.

Rozhovor s Daliborem Jandou

Zpěvák Dalibor Janda v pořadu Showtime zavzpomínal na loni prodělaný infarkt. Letos ve stejný den se prý obával, aby se příhoda neopakovala. Jeho život od té doby ovlivnil hlavně koronavirus, který překazil turné. Těší ho ale, že lidé stále poslouchají jeho písničky.

Před rokem prodělal zpěvák Dalibor Janda silný infarkt. Jeho stav byl velmi vážný. Na nepříjemnou událost nyní zavzpomínal v pořadu Showtime na CNN Prima NEWS. „To datum si budu pamatovat až do skonání světa,“ uvedl zpěvák k srdeční příhodě, která se mu stala 17. ledna. Z osudného dne mu v paměti nejvíce utkvěl příjezd sanitky. „A pak taková ta stresová obrovskou radost, když mě probudili,“ řekl Janda.

Strach, že by infarkt mohl přijít znovu, se mu letos před „výročím“ vrátil. „Letos den před tím jsem měl i docela obavu, když jsem usedal k obědu, protože mě se to stalo při obědě. Ale nic se neudálo, tak se snažím na to nemyslet,“ popsal Janda a přiznal, že se o něj manželka a dcera hodně starají. „Ráno mi přinesou snídani až pod nos, až mi je to žinantní, nejsem takovej ten chlap, co by se nechal obskakovat. Ale zase je to ukázka, že jim za to stojím a že mě mají rády,“ vysvětlil zpěvák.

Na Jandovi je také vidět, že zhubnul. „Jím pětkrát denně, když mi to radili, netušil jsem, že to funguje,“ řekl s tím, že se váží každý den a například po každém koncertu zhubne tři čtvrtě kila. Fyzickou kondici si ale udržuje i díky jízdě na rotopedu. „Obden deset kilometrů, tak asi půlhodinku, dám si i kopeček, takže je to docela záhul,“ vylíčil zpěvák.

Samozřejmě nezapomíná ani na práci. „Mám novou desku, jmenuje se Moment a dělal jsem ji pět let. Chtěl jsem ji vydat začátkem roku 2020 a najednou přišel koronavirus,“ popsal Janda. Desku chtěl pokřtít v Lucerně a vyrazit na turné upomínající na 40 let jeho kariéry. „Čtyři dny před termínem nám to stopli,“ řekl Janda a dodal, že celkem se turné odložilo již čtyřikrát. Nyní je naplánován na 11. května. „Pokud nebude, tak už to zruším, protože je to prokleté,“ varoval zpěvák.

Největší odměnou je pro Dalibora Jandu fakt, že ho lidé pořád rádi poslouchají. Dokonce prý i mladí. „Jsou to třeba kluci, kteří mě potkají v supermarketu, mají pětadvacet roků a jmenujou moje písničky, který si pouštějí na mejdanech,“ líčil Janda.

Tagy: