Další tresty za doping v Hradci Králové. Hokejisté Klíma a Štohanzl si nezahrají 10 měsíců

Další tresty pro Hradec Králové. Hokejoví útočníci Kevin Klíma a Martin Štohanzl dostali za doping od Národního rozhodčího soudu pro sport trest na deset měsíců.

Stejně jako kanadský obránce Graeme McCormack, třetí z pozitivně testovaných hráčů Mountfieldu v průběhu loňského semifinále play off extraligy, mají zastavenou činnost do 9. února. Oba hráči se tak dle platných antidopingových pravidel připojí k A-týmu. Východočeši o tom pátek večer informovali na klubovém webu.

ČTĚTE TAKÉ: Velmi smutná zpráva pro Hollywood. Zemřel představitel Apollo Creeda z Rockyho

V řízení bylo prokázáno, jak se zakázaná látka dostala do jejich těla, a to prostřednictvím suplementu Mesomorph V4, který, v rozporu s deklarovaným složením na obalu, obsahoval zakázané látky. Hráči neužívali suplement delší dobu a nebyli si vědomi a ani nepředpokládali, že by mohl obsahovat zakázané látky.

Hráči obdrželi trest na 10 měsíců, aktuálně se již mohou připravovat s A-týmem. Klub rovněž uvádí, že po pozitivních nálezech přistoupil k pravidelnému namátkovému testování hráčů a veškeré provedené testy byly negativní. Klub rovněž pokračuje v prevenci, a to jak u A-týmu, tak u mládeže. Akademie absolvovala školení ve spolupráci s Antidopingovým výborem, A-tým absolvoval rovněž extraligové školení pro hráče i trenéry.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Karlos Vémola hodnotí Clash of the Stars

Tagy: