Dcera Veroniky Žilkové Kordula měla bouračku. Nedala přednost zprava a rozbila matce auto

Kordula Stropnická, dcera Veroniky Žilkové a Martina Stropnického, zapomněla v úterý nedaleko svého bydliště v pražském Suchdole na pravidlo pravé ruky a nabourala. Auto její matky skončilo nepojízdné, s vylomeným kolem. „Zavinění je prý padesát na padesát, škoda na autě je do sta tisíc,“ vyjádřila se k incidentu Žilková pro deník Blesk.

„Kordula jela kousek od nás k Agátě na oběd po širší silnici, po které jezdí i autobusy, ale kde je i tak přednost zprava. Byla horší viditelnost a srazila se s autem zahraničních studentů ČVUT,“ popsala autonehodu Žilková pro Blesk a uvedla, že Kordula jela v autě sama a pomalu.

ČTĚTE TAKÉ: Posun v případu napadení Miraie. Policisté zahájili proti útočníkovi úkony trestního řízení

Žilková podle Blesku prozradila, že Kordula měla řidičský průkaz poměrně čerstvě, teprve tři čtvrtě roku. „Přesně z tohoto důvodu jsem chtěla, než se vyjezdí, aby jezdila mým autem, které už je tak oťukané, že na nějakém dalším škrábanci nesejde,“ řekla. Její vozidlo nicméně potřebuje opravit, nejvíce náraz poškodil bok a kolo.

Nehodu CNN Prima NEWS potvrdila také policie. „V úterý okolo 13. hodiny jsme přijali oznámení na linku 158 o dopravní nehodě na křižovatce ulic Staročeská a K Drsnici v pražském Suchdole. Po příjezdu jsme na místě zjistili, že řidička podle všeho nedala přednost,“ uvedl mluvčí pražské policie Jan Rybanský. Policisté provedli dechovou zkoušku, která nepotvrdila přítomnost alkoholu. Případem se podle Rybanského dále zabývají.

Ačkoli Žilková přiznala, že nejdůležitější je zdraví, přesto si postěžovala. „Teď nemám čím jezdit a Kordulu nemám čím vozit na koně!“ prohlásila.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Byla to moje chyba, řekl o nehodě na motorce Ben Cristovao. Zveřejnil i fotky zranění