Posun v případu napadení Miraie: Policisté zahájili proti útočníkovi úkony trestního řízení

Mirai Navrátil v Show Jana Krause i zazpíval.

Policie zahájila v případu napadení Miraie Navrátila úkony trestního řízení

Případ napadení hudebníka Miraie Navrátila má další pokračování. Podle informací CNN Prima NEWS zahájili policisté úkony trestního řízení proti dosud neznámému pachateli. Navíc žádají veřejnost o pomoc. Jak již dříve sdělil redakci advokát se zaměřením na trestní právo Jan Vučka, útočníkovi hrozí mimořádně vysoký trest. Frontman skupiny Mirai, který byl po napadení hospitalizován v nemocnici se zlomenou čelistí, byl propuštěn do domácí péče.

Celým incidentem se již na začátku srpna začala zabývat policie, která případ vyšetřuje jako zločin ublížení na zdraví. Strážci zákona se navíc obrátili na veřejnost s žádostí o pomoc: nadále shání svědky a videozáznamy, které by jim mohly pomoci incident objasnit. V úterý navíc podle informací CNN Prima NEWS zahájili proti dosud neznámému útočníkovi úkony trestního řízení pro zločin ublížení na zdraví.

ČTĚTE TAKÉ: Mirai dostal nečekaný dárek. Kluci z kapely poslali vzkaz do nemocnice, kde leží po napadení

V případě prokázání viny hrozí dotyčnému mimořádně vysoký trest. „Pachateli hrozí stíhání pro trestné činy ublížení na zdraví a výtržnictví. Možný trest činí až deset let odnětí svobody, pokud by zranění bylo klasifikováno jako těžká újma na zdraví,“ sdělil redakci advokát Vučka. Ve hře může být také žaloba kvůli ušlému zisku, protože hudebník s kapelou musel rušit koncerty a účast na festivalech.

Spekulace nadále pokračují

Napadení oblíbeného hudebníka šokovalo jak lidi z branže, tak fanoušky. Dlouho se spekulovalo o tom, co se Navrátilovi stalo. Své sledující na sociálních sítích zprvu informoval pouze o tom, že prodělal operaci kvůli zlomené čelisti na dvou místech.

Množily se domněnky o tom, že se umělec dostal do potyčky s jiným mužem kvůli ženě. To však brzy Navrátil začal vyvracet. „Ať tady nekolují pohádky. Čekal jsem na tágo. Najednou šlupka bez varování a hotovo. Žádné šarvátky, žádná interakce, ani mejdan,“ zdůrazňoval v příspěvku na sociálních sítích.

V posledních dnech však začala otázka, kdo Navrátila napadl, opět hýbat světem českého showbusinessu. Objevují se informace, že mělo jít o někoho z branže. Celebrity na sociálních sítích spekulují, někteří mají svého podezřelého. „Heč, a já vím, kdo mu dal tím boxerem!“ napsal například režisér Jakub Wehrenberg. Nejčastěji se spekulace týkají Miraiova jmenovce a hudebníka Sebastiana Navrátila.

Sám frontman skupiny Mirai je již doma, lékaři ho propustili do domácí péče. Jeho parťáci z kapely mu tak v pondělí 12. srpna mohli přijít popřát ke 32. narozeninám, které měl o den dříve. Zraněnému kolegovi přinesli dětské přesnídávky, kelímek s brčkem, boxerskou helmu a další originální dary. Video z návštěvy posléze sdíleli na síti Instagram.

Tagy: