Dejte svým blízkým výjimečný vánoční dárek: Adoptujte zvíře na dálku

Nevíte, co dát rodině nebo blízkým k Vánocům, a vymýšlíte zbytečnosti? Proč letos nedat jiný vánoční dárek? Investujte peníze do smysluplných dárků, na výběr je z mnoha variant. Pomůžete českým azylům a útulkům a přesně víte, kam vaše peníze půjdou.

Dárek, co má smysl

Snad každý azyl nebo útulek pořádá dobročinné on-line aukce, ve kterých můžete vydražit krásné věci, jimiž uděláte radost a zároveň přispějete na dobrou věc. Mnoho organizací má i své oficiální e-shopy, kde koupíte i nové věci s odkazem přímo na danou organizaci. Aktivní jsou azyly také v tvorbě charitativních kalendářů, kterými můžete potěšit třeba kolegy v práci, a v neposlední řadě je skvělým dárkem virtuální adopce. Adoptujte na dálku pejska nebo kočičku. Většinou se jedná o zvířata, která podstupují určitou léčbu anebo jsou jinak neadoptovatelná a jejich pobyt či léky se díky virtuální adopci mohou hradit jednodušeji. Takovým příkladem je třeba Borek z útulku Pet Heroes v Lanškrouně.

„Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.“ je citát Joshe Billingse. Pana Billingse asi neznáte,...

Posted by Pet Heroes on Saturday, March 23, 2019

Borek jako příklad

Borek, devítiletý pejsek australského honáckého psa, se do útulku Pet Heroes Lanškroun dostal na konci července letošního roku. Zmateně pobíhal sám venku a útulek ho přijal do péče od městské policie. Jeho majitele se sice podařilo dohledat, ten se ale psa vzdal, takže Borek mohl začít vyhlížet novou rodinu. Jenže potom se objevily záchvaty.

Díky virtuální adopci máme na léky

„Borek je veselý a na svůj věk hravý pes,“ popsala Borkovu povahu vedoucí útulku, Renata Kristková. „Když začal mít záchvaty, vyděsilo nás to a hned jsme ho vzali na veterinu. Po řadě vyšetření a magnetické rezonanci se naštěstí vyloučil nádor v hlavě, kterého jsme se báli. Nakonec jsme zjistili, že má Borek epilepsii,“ dodává Renata.

Borek proto začal pravidelně brát léky a záchvaty ho už naštěstí netíží. „Borek už je zase usměvavý a užívá si života, záchvat už neměl ani jeden, za což jsme moc rádi. Podpůrná léčba měsíčně stojí zhruba tři tisíce korun, ale za Borečkovo štěstí to stojí,“ komentuje situaci Renata.

Adopce na dálku

Útulku přitom hodně pomohla skutečnost, že si Borka hodně lidí adoptovalo na dálku, takže každý měsíc Borka finančně podporují a do e-mailu přitom dostávají jeho nové fotky a informace o tom, jak se mu daří. V lanškrounském útulku je možné na stránce na dálku adoptovat i jiné kočičky a pejsky, kteří budou rádi za podporu na cestě ke štěstí.

Proč adoptovat zvíře na dálku

  • Každý den budete žít s pocitem, že děláte kousek světa lepším.
  • Každý měsíc budete mít radost z e-mailu s fotografií, jak se zvířeti daří.
  • Nemusíte o něj přímo pečovat, a přesto mu zachráníte život.
  • Bez vás si samo nepomůže.
  • Pejska si můžete přijít vyvenčit a pomazlit.