Pomoc přišla pozdě. Auta blokovala uličku pro záchranáře, při havárii zemřel manželský pár

Minulou sobotu došlo v Rakousku u města Ried im Innkreis k vážné dopravní nehodě s tragickými následky. Už tak dramatickou situaci na místě navíc zkomplikovali nezodpovědní účastníci provozu, kteří nevytvořili nouzový pruh a neumožnili záchranným složkám se ke zraněným dostatečně rychle dostat. Vedoucí hasičů tak musel přemlouvat osádky vozů, aby s auty uhnuly z cesty. Pomoc nakonec přišla pozdě. Řidič havarovaného vozu na místě zemřel, jeho manželka posléze podlehla zraněním v nemocnici.

„Cesta na místo nehody se kvůli nedodržení záchranné trasy zdržela o několik minut,“ uvedli hasiči a zveřejnili záznamy z incidentu na sociálních sítích. Na nich je vidět, jak vedoucí zásahu prochází přes dálnici, aby osobně požádal řidiče, aby uvolnili místo pro záchranku.

Emergency lane- HOW NOT TO - Austria Highway A8 on 5th Aug. 23

+++Rettungsgasse - Wie es NICHT funktioniert+++ Beim gestrigen Einsatz auf der Autobahn A8, wurde die Anfahrt der Einsatzkräfte durch die nicht vorhandene Rettungsgasse um mehrere Minuten verzögert. Ein Beteiligter verstarb an der Unfallstelle. Wie man bei einem Stau eine Rettungsgasse bildet, veranschaulicht folgendes Lehrvideo der ASFINAG ASFINAG https://youtu.be/ZoNUsfD1OEg #Rettungsgasse #LebenRetten #fahrenmitHirn

Posted by Freiwillige Feuerwehr Ort im Innkreis on Saturday, August 5, 2023

Ukázalo se, že sedmasedmdesátiletý muž s o osm let mladší manželkou zřejmě vjeli na uzavřené parkoviště, přičemž narazili do betonových svodidel a následně do stromu. Muž zemřel na místě neštěstí, informoval deník Spiegel.

Po nárazu se ženě podařilo z vozidla vystoupit a doplazit se na svah směrem k dálnici. Teprve až tam si jí všimla řidička, která téhož dne také havarovala a během telefonátu s policií spatřila zraněnou ženu ve zpětném zrcátku. V tu chvíli okamžitě zalarmovala záchranné složky.

Ty měly ale velké problémy se na místo neštěstí dostat. Po několika minutách zdržení se těžce zraněnou ženu povedlo převézt do nemocnice, tam však zraněním podlehla.

Zda mohli být manželé zachráněni, kdyby byla záchranná cesta volná, jsou podle mluvčího sboru dobrovolných hasičů Ort im Innkreis Uxe Luxe „čistě spekulace“ a nemají o tom žádné informace, citoval jeho slova deník Bild.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Mladíci v Mostě surově zbili řidiče autobusu. Dopravní podnik volá po nouzovém tlačítku

Tagy:
Rakousko Der Spiegel sbor dobrovolných hasičů Ried im Innkreis