Děsivá vražda v Tunisku? V zemi za čin hrozí trest smrti, u Češky tomu bude jinak, říká reportér

Policejní auto v Tunisku, ilustrační snímek

Janotka o případu Češky v Tunisku

Žena obviněná z uškrcení svého manžela v Tunisku se k zabití podle informací oficiálního mluvčího soudů v Monastiru přiznala. V zemi za podobný čin hrozí trest smrti, v tomto případě však bude zřejmě hrát roli polehčující okolnost, uvedl ve vysílání CNN Prima NEWS reportér Michal Janotka, který se celou kauzou zabývá. Neteř ženy totiž sdělila, že mezi manželským párem mělo už delší dobu docházet k domácímu násilí. Ženě teď hrozí maximálně 18 let odnětí svobody, poznamenal redaktor Krimi zpráv.

Žena se během pondělního soudního líčení měla podle oficiálního mluvčího soudů v Monastiru přiznat k vraždě svého o devět let staršího manžela, informoval o tom deník Blesk. „Poté měla být převezena do ženské věznice v hlavním městě Tunisu,“ dodal k případu Janotka.

ČTĚTE TAKÉ: Vražda v Tunisku: Češka se měla přiznat i u soudu. Plakala, že je jí to líto, popsala neteř

Stále se objevují nové informace: „Podle rodinných příbuzných, se kterými jsem v kontaktu, tam mělo delší dobu docházet k domácímu násilí ze strany muže. Ten měl být opilý a s ženou se hádat. Žena už to zřejmě nevydržela a konflikt vyústil až v hrůzný čin,“ sdělil reportér.

Že mělo mezi manželi docházet často k potyčkám, potvrdili CNN Prima NEWS i policisté v Ostravě, kteří byli k nim domů několikrát přivoláni.

„Podle toho, jak jsem se bavil s advokáty, tak už i tento soud, který bude v Tunisku rozhodovat, bude polehčující okolnosti nějakým způsobem akceptovat,“ uvedl Janotka a dodal, že ženě hrozí maximálně 18 let ve vězení.

V Tunisku jsou přitom velmi přísné tresty, v roce 2015 byl dokonce obnoven trest smrti.

Tagy: