Vražda v Tunisku: Češka se měla přiznat i u soudu. Plakala, že je jí to líto, popsala neteř

Tuniská policie

Posun v případě úmrtí v Tunisku

Češka, která v Tunisku čelí obvinění z usmrcení svého manžela, je podle rodiny vinná. „Čas vrátit bohužel nejde. Plakala, že jí je to líto,“ řekla její neteř redakci Krimi zpráv. Šedesátiletý muž byl nalezen mrtvý v hotelovém pokoji. Padesátiletou ženu policie na místě zadržela. Pitva později ukázala, že oběť zemřela na následky škrcení. V pondělí také proběhlo soudní řízení. I podle informací oficiálního mluvčího soudů v Monastiru, které má k dispozici deník Blesk, se žena měla k činu přiznat.

„Mluvila jsem s tetou. Svého manžela usmrtila. Věřili jsme, že by se to nemohlo stát. Bohužel realita je jiná,“ sdělila v pondělí neteř podezřelé reportérovi CNN Prima NEWS Michalu Janotkovi ve zprávě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hrůzné detaily smrti v Tunisku: Opil se a začali jsme se hádat, měla popsat Češka neteři

Následně v telefonátu rozvedla detaily. „Dali jí možnost zavolat. Přiznala se mi. Teta plakala, že jí je to líto. Prý tam bylo dlouho období, kdy se mlátili, což asi zapůsobilo. Že se prostě ožrala a začali se hádat. Prý říkal, že ji udusí, tak ona to asi udělala dřív. Ještě to nemůžu rozdýchat,“ pokračovala žena o svém pondělním hovoru s tetou. Žena své neteři volala z tuniského Monastiru, v němž se v pondělí také uskutečnilo soudní řízení o tom, zda podezřelá půjde do vazby.

Podle informací redakce CNN Prima NEWS turistka odmítla advokáta, a tak jí byl přidělen advokát ex offo. „Stále trvá její zadržení. Zástupci českého zastupitelského úřadu v Tunisku jsou na místě. V tuto chvíli nemůžeme více sdělit. Náš úřad rovněž zprostředkoval hovor mezi obviněnou Češkou a její neteří,“ potvrdilo redakci CNN Prima NEWS ministerstvo zahraničních věcí.

Deník Blesk obdržel vyjádření oficiálního mluvčího soudů v Monastiru. I podle něj se Češka u soudu k činu přiznala. „Vyšetřující soudce prvoinstančního soudu v Monastiru vynesl v pondělí 24. července 2023 rozsudek odnětí svobody nad českou turistkou obviněnou z vraždy svého manžela, ke které došlo minulý týden v hotelu v Monastiru poté, co se ke spáchání činu přiznala,“ stojí ve vyjádření podle Blesku.

Neteř: Nechápu, že mi to neřekla na rovinu

Neteř tetě podle svých slov vyčetla, že se jí nepřiznala rovnou. Padesátiletá žena jí totiž měla původně volat s tím, že nehybného manžela našla v pokoji, když se vrátila z pedikúry.

„Nechápu, proč mi to neřekla hned na rovinu. Já ji pak bráním přes média a vypadám veřejně hloupě. Chápu, že to musí být těžké, ale mně mohla říct všechno jako vždy. Čas vrátit bohužel nejde,“ vysvětlila. „Vůbec by mě to nenapadlo. Ptala jsem se jí, proč se radši nesebrala a nešla pryč,“ dodala.

Podle výsledků pitvy turista zemřel na následky škrcení. Žena podle svých slov muže přemohla, přestože byla pouze drobné postavy. „Je drobná ženská. Má přibližně 165 centimetrů a asi 60 kilo. On byl malý a měl kolem 80 kilo,“ popsala neteř. Teď bude podle ní následovat vyjednávání úřadů.

„Budu muset zařídit pohřeb. Musím se postarat o její byt, který měli ve vlastnictví. Aby se odpojila elektřina a aby jí tam nerostly dluhy,“ doplnila neteř zadržené Češky. Závažné tvrzení o údajném přiznání obviněné ženy se reportérům CNN Prima NEWS zatím nepodařilo u ministerstva zahraničí ani u tamních úřadů ověřit.

Tagy: