Dopřejte vašim blízkým netradiční dárek v podobě biodynamického vína z Kutné Hory

Tradice pěstování révy na Kutnohorsku sahá až do 12. století. V roce 2002 založil firmu Stanislav Rudolfský a poté ji převzal syn Lukáš Rudolfský, který se pěstování révy vinné věnuje i nadále. Vinařství hospodaří v režimu BIO a jako jediní v České republice mají prestižní certifikát Demeter.

Dárek pod stromeček? No přeci víno

Pokud patříte mezi ty, co nechávají vánoční dárky na poslední chvíli nebo nevíte co vybrat, tak přesně pro vás máme tip. Věnujte svým blízkým lahev vína z Kutné Hory. Rozhodně nešlápnete vedle.

Pro milovníky bílých vín máme připraven suchý Tramín kořenný 2019, který vyniká kořenitou chutí a jemnou ovocitou vůní. Pokud máte rádi intenzivní a příjemně ovocitá vína, tak je Hibernal 2019 přesně pro vás. Polosuchý HiTRS (Hibernal, Tramín, Solaris) s příjemně ovocitou vůní udělá radost něžnějšímu pohlaví.

Ani červená vína nesmíme opomenout. Nejvýznamnější odrůdou této oblasti je Rulandské modré, které zde rozšířil císař Karel IV. a kterému se zde i po staletích stále dobře daří. Pinot Noir 2018 staré keře zaujme tmavou rubínovou barvou a vůní po lesním ovoci, džemu, kávě, pražených mandlích a koření. Toto víno se dostalo do Salonu vín mezi 100 nejlepších vín roku 2021.

Brusinky, černé třesně, povidla a koření, tak to můžeme najít ve Svatovavřineckém 2017. Pinot Noir 2019-2020 zase zaujme chutí, kde se snoubí tóny hořké čokolády, bobulového ovoce a koření.

A pokud nevíte, jaké víno přesně vybrat, tak můžete věnovat dárkový poukaz na míru.

Všechna vína si můžete prohlédnout v e-shopu. Vína objednaná do 20. prosince doručíme do Vánoc.

Vína z Kutné Hory se hodí nejen jako vánoční dárek, ale i doplní váš štědrovečerní stůl.

K rybí polévce bychom doporučili Hibernal 2019 či Pinot Noir 2017. Pokud večeříte krémovou rybí polévku, tak sáhněte po Rulandském šedém 2019.

K smaženému kaprovi se nejvíce hodí Ryzlink Rýnský 2018.

Nebojte se ani bublin. Náš sekt Pinot Noir 2017 vyroben klasickou šampaňskou metodou se skvěle hodí k přípitku.

Na zdraví.

Tagy:
víno Kutná Hora Vinné sklepy Kutná hora