
Novinářka o kauze bitcoin: Tahle akce se plánovala. Mám pocit, že všichni ztrácejí paměť
Je to sotva pár týdnů, co pražský The Monkey Bar představil nové tapas menu, které hosty bere na kulinářskou výpravu po čtyřech světadílech, na nichž žijí opice. Šéfkuchař Jakub Vyškovský tak následoval úspěšný koncept, kterého se již potřetí v řadě drží barový tým. Nejnovější „opičí“ koktejlová sestava, jež staví na odiv zajímavé ingredience daných kontinentů, bude mít oficiální premiéru 14. června na Světový den ginu.
Déšť a teplo, ideální podmínky pro houbaře, je čas konečně vyrazit do lesa. Ovšem pozor! Rostou i jedovaté houby a dokonce i vzácné, zákonem chráněné. Za jejich sběr hrozí tučná pokuta.
Dva v tuzemsku oblíbené obchodní řetězce musely v posledních dnech stáhnout z pultů některé z potravin. Obsahovaly totiž nebezpečné plísně a bakterie. Prodejci doporučují zákazníkům výrobky nekonzumovat a vrátit do obchodu.
České třešně zatím dozrávají, k dostání jsou ale již ty z dovozu – ať už z Itálie, Španělska nebo třeba Turecka. Ceny jsou i vyšší než 400 korun za kilogram. Podle Ovocnářské unie budou čeští pěstitelé zdejší třešně prodávat mnohem levněji, stačí si prý jen počkat.
Obchodní řetězec Tesco zavádí do svých obchodů revoluční novinku. Zákazníkům ve vybraných prodejnách rozdává potraviny s prošlou dobou trvanlivosti, a to zcela zdarma. K dostání jsou na pultech pouze po půl desáté večer, inovace se však zatím týká pouze prodejen ve Velké Británii, informuje BBC.
Na dobrý oběd až v sobotu a v neděli. Návyky zákazníků českých restaurací se mění – omezují útratu a méně chodí ve všední dny. Větší víkendové útraty ovšem restaurace úplně nezachrání. Gastronomie podle průzkumu roste primárně v horských oblastech a velkých městech, naopak na vesnicích jsou některé na pokraji krachu.
Nejen chuť, ale i hodnota. Právě tak dnes mnozí nahlíží na oblast alkoholu. Zeptali jsme se experta na whisky Zdeňka Kortiše, proč může být alkohol výhodnou alternativou k tradičním investicím. Majitel vyhlášeného skotsko-irského pubu Black Stuff v Olomouci zmínil, že černý kůň trhu je aktuálně whisky. Co je podle něj klíčem k úspěchu každého začínajícího i pokročilého investora a jak správně cenné lahve skladovat?
Potraviny se správnými živinami pomáhají lidem usnout a probudit se svěží. Důležité jsou především ty, které obsahují aminokyselinu tryptofan, píše ve své knize expertka z Kolumbijské univerzity Marie-Pierre St-Ongeová.
Město Tábor v Jihočeském kraji je známé svou husitskou historií, ale rozhodně neukazuje pouze pohled do minulosti. Nabízí zážitky z kulturních akcí na různá témata, sportovního vyžití a výjimečnou gastronomii. Historie k městu ale neodmyslitelně patří, a to především díky husitům, kteří ho osídlili roku 1420. Vydejte se po stopách Jana Žižky a objevte město, které vás svou rozmanitostí překvapí.
Už v pátek se v obchodech začne prodávat první várka českých raných brambor. V Polabí ve čtvrtek začali s jejich sběrem. I přes nepříznivé počasí v posledních dnech by úroda mohla být stejně úspěšná jako ta loňská. Výrazně se nezmění ani cena.
Bratislavu v květnu ovládly špičky barového řemesla a míchaly se koktejly, o kterých se vám zdá jen ve snech. Řeč je o Mirror Hospitality Expo. V prostorách hotelu Radisson Blu Carlton se sešli zástupci dvaatřiceti barů včetně těch českých jako Alma, Minus One či The Splendid. Jak taková okázalá dvoudenní akce rozšířená o Mirror Cocktail Week vypadala?
Nebezpečné bakterie salmonely nedávno potrápily dva obchodní řetězce v Česku. Drogerie dm musela stáhnout z prodeje svoji bio pastu z kešu a malin, v obchodě Tesco v Českém Krumlově inspekce zase salmonelu odhalila v kuřecím mase.
Hemingway Bar Prague, podnik inspirovaný Ernestem Hemingwayem, patří mezi stálice na pražské barové scéně. Během své šestnáctileté historie se zapsal i do povědomí světové barmanské komunity, to když se dvakrát po sobě umístil v žebříčku The World's 50 Best Bars. Nyní proslulý koktejlový bar začíná psát další kapitolu – z původních prostor se totiž stěhuje na novou adresu v Opatovické ulici na Praze 1. V interiéru od studia Storytelling Architects představí nejen nové koktejlové menu, ale díky plnohodnotné kuchyni také několik do detailu vyladěných barových jídel.
Jaké jsou nové trendy v oblasti jídla a pití. Jak nám moderní technologie usnadní pěstování a výrobu čerstvých potravin? A budeme si po období covidu, války a vysoké inflace vůbec moci dovolit naše oblíbené potravinářské výrobky?