Jídlo a pití

Nejnovější příspěvky k tématu

Prima pekařství: Za vyhlášeným chlebem i rohlíky se sádlem jezdí lidé do Dobřan i Plzně
Jídlo a pití

Prima pekařství: Za vyhlášeným chlebem i rohlíky se sádlem jezdí lidé do Dobřan i Plzně

Se seriálem Prima pekařství, který pro vás chystá redakce CNN Prima NEWS, se vydáváme na místa, kde se peče poctivě a s láskou. V Dobřanech už desítky let nepřetržitě živí vlastní kvas, ze kterého připravují vyhlášený chleba. V dalším pekařství zase dělají rohlíky, do kterých se přidává farmářské sádlo, a díky tomu vydrží vláčné několik dnů.

Od hladu k luxusu: Příběh „nejlepší rýže světa“ dobyl svět. Jak obstála v testu CNN?

Nejdražší japonská rýže Kinmemai Premium se prodává v přepočtu za více než 1 500 korun za méně než kilogram a získala si světové uznání díky své kvalitě a chuti. Za projektem stojí 91letý Keiji Saika, který chce zvednout povědomí o japonské rýži a podpořit zemědělce k pěstování těch nejkvalitnějších odrůd. Přestože výroba není zisková, Kinmemai Premium představuje symbol japonské vášně a snahy o dokonalost. Podívejte se, v čem spočívá její tajemství.

Slizák, liška nálevkovitá či václavka. Podzimní houby překvapí výbornou chutí. Kde je najdete?

Houbařská sezóna zdaleka nekončí. Na své si v těchto dnech přijdou hlavně zkušenější houbaři, díky pestré škále podzimních druhů hub je v lesích opravdu z čeho vybírat. Hojně se daří lišce nálevkovité i slizáku mazlavému, tedy slizké šedofialové houbě, která se řadí mezi nejlahodnější druhy. Podmínky jsou vhodné i pro strmělku mlženku, silně aromatickou houbu, která ne každému může vonět.

Případů drink-spikingu rapidně přibývá. Pachatelé často unikají spravedlnosti

Rada „hlídej si své pití“ už dávno není jen rodičovské moralizování. Drink-spiking, neboli tajné vhození drogy do nápoje, zažil podle průzkumu každý třetí mladistvý. Každý druhý o něm slyšel od někoho z okolí. Přesto u nás není samostatným trestným činem, většina pachatelů tak postihu uniká, pokud jejich útok neskončí třeba sexuálním násilím.

Jaké jsou nové trendy v oblasti jídla a pití. Jak nám moderní technologie usnadní pěstování a výrobu čerstvých potravin? A budeme si po období covidu, války a vysoké inflace vůbec moci dovolit naše oblíbené potravinářské výrobky?