
Respekt láskyplnému Česku, vyslechl si Pavel v Japonsku. Okouzlil ho tamní „Bondův“ hrad
Doba prázdnin s sebou přináší celou řadu praktických problémů pro rodiče. Jedním z nich je i to, jak zajistit potomkům teplé jídlo v čase, kdy jsou školní jídelny zavřené a není čas připravit vlastní pokrm. Možností jsou restaurace – podle posledních průzkumů má dětská jídla ve své nabídce asi polovina z nich.
Místní pivovar vaří pivo klasickým způsobem, řeznictví sází na maso z lokálních chovů a k tomu všemu si můžete vychutnat adrenalin na jedné z nejdelších bobových drah v Česku. Turnov tak nabízí krásný výlet na místo, kde vám vystoupají chutě i adrenalin až do nebe.
Mnoho lidí by tento nález znechutil, pro muže z německého Hesenska se však proměnil v záchrannou akci. Když při přípravě sendviče objevil v balení ledového salátu chladem ztuhlou ropuchu, rozhodl se jednat – začal ji oživovat.
Pěstitelé vanilky z Madagaskaru, odkud pochází 80 procent její světové úrody, čelí následkům klimatické krize. Ta může způsobit naprosté vymizení tohoto tradičního koření z pultů obchodů, informuje deník Independent. Zemědělci se potýkají s tropickými cyklónami, nedostatkem deště, vyššími teplotami a zároveň omezováním pomoci ze zahraničí, čímž se prohlubuje chudoba v zemi.
Meloun je typická letní pochoutka plná vitamínů, antioxidantů a minerálů. Pokud však jíte jen červenou dužinu, ochuzujete se o řadu živin, které obsahuje slupka melounu. Informoval o tom deník Bild. Ať už ji konzumujete čerstvou nebo vařenou, může pomoci vašemu trávení, sportovnímu výkonu či krevnímu oběhu.
S tím, jak je v Česku houbaření populární, roste i počet otrav. Snižovat riziko pomáhají mykologické poradny. Jedna taková vznikla i přímo v Karlovarské krajské nemocnici.
Sofistikovaný interiér, francouzské pokrmy nejvyšší úrovně, vybraná vína a jedinečná atmosféra. Restaurace La Gare v samotném srdci Prahy oslavila 15. narozeniny a projekt Za barem u toho nemohl chybět.
Houby nesnáší vítr nebo si za kamarády vybírají jen určité stromy. Víte ale, jak je právě podle těchto jejich libůstek najít? Expert poradil, jak postupovat při hledání.
Každoročně mnoho rodičů dětí školou povinných řeší, jak zabavit anebo aspoň nakrmit svoje dítě o prázdninách, když jsou v práci. V Úvalně na Krnovsku vyřešili problém elegantně – kromě seniorů začala obecní restaurace vařit obědy i pro školáky.
Lesy v těchto dnech nabízejí vedle klidu a možnosti relaxace i další poklady, jako třeba borůvky, maliny, lesní jahody nebo i léčivé byliny. Při sběru ale číhá i celá řada rizik, včetně tasemnice liščí.
Americký prezident Donald Trump prohlásil, že společnost Coca-Cola souhlasila s používáním třtinového cukru ve svých nápojích ve Spojených státech. Informovala o tom v noci na dnešek agentura Reuters, podle níž firma v produktech vyráběných pro americký trh obvykle používá jako sladidlo kukuřičný sirup.
Češi jsou světovými premianty ve spotřebě alkoholu. Ze statistik vyplývá, že ročně každý občan, včetně kojenců a seniorů, v přepočtu vypije 160 litrů alkoholických nápojů. Nejnovější průzkum společnosti Behavio pro think tank Ministr zdraví navíc odhalil, že třetina Čechů se napije hned několikrát týdně. Častěji se pak jedná o muže. Zarážející je však fakt, že jen část uživatelů alkoholu si uvědomuje veškerá zdravotní rizika, která jsou s pitím spojena.
S houbami je spojena i celá řada mýtů, které se v rodinách předávají z generace na generaci. Podle některých ukazuje na jejich jedlost to, jestli si na nich pochutnávají slimáci či hlemýždi. Jiné nepravdy tvrdí, že čím barevnější houba, tím je jedovatější. Čemu všemu podle odborníků nemáme věřit a co nám dokonce může být nebezpečné?
Jaké jsou nové trendy v oblasti jídla a pití. Jak nám moderní technologie usnadní pěstování a výrobu čerstvých potravin? A budeme si po období covidu, války a vysoké inflace vůbec moci dovolit naše oblíbené potravinářské výrobky?