Jídlo a pití

Nejnovější příspěvky k tématu

Netradiční dezert v Rakousku: Moderátor zkombinoval řízek a čokoládu, je z toho hit

Rádiový moderátor Mario Batka se rozhodl zkombinovat netradiční ingredience. Ve spolupráci s odborníky vyvinul takzvanou schnitzel čokoládu, tedy čokoládu vyrobenou z ingrediencí na tradiční vídeňský řízek. Podle svých slov tak chtěl bojovat se současnou popularitou dubajské čokolády, jeho experiment však zatím sklízí velký úspěch, píše deník Heute.

Boj o kvalitu potravin: Norma zajistí, aby byl hummus opravdu z cizrny. Ovlivní řadu potravin

Koupili jste si slunečnicový chléb a měli jste pocit, že je v něm málo semínek? Nebo třeba cizrnovou pomazánku, která cizrnu „viděla jenom z rychlíku“? Taková situace skutečně může nastat. České předpisy totiž ne u všech potravin definují minimální množství surovin, podle kterých se následně pochutina jmenuje. Od léta by se to ale mohlo změnit.

Jak inovace mění pravidla hry v maloobchodu? Zjistěte to na Retail Summitu 2025

Nakupování už dávno není jen o plných regálech a frontách u pokladen. Virtuální asistentky v mobilních aplikacích pomáhají s výběrem kosmetiky, zatímco samoobslužné prodejny s umělou inteligencí hlídají, aby zákazníci nezapomněli namarkovat zboží. Elektronické cenovky zase zajišťují, že zaplatíte vždy tu správnou cenu. Podle Jana Patery ze společnosti Blue Events, která organizuje Retail Summit – největší konferenci o maloobchodu v Česku, se letos obchodníci budou předhánět v inovacích. „Půjde ale o to, kdo se lépe trefí do srdce zákazníka,“ říká Patera. Letošní Retail Summit proběhne v Praze na konci března.

Jaké jsou nové trendy v oblasti jídla a pití. Jak nám moderní technologie usnadní pěstování a výrobu čerstvých potravin? A budeme si po období covidu, války a vysoké inflace vůbec moci dovolit naše oblíbené potravinářské výrobky?