Jídlo a pití

Nejnovější příspěvky k tématu

Nakládaný bůček nebo dršťková. Malá řeznictví v Praze a u Ostravy lákají zákazníky na kvalitu

Aktualizováno

Poctivé řemeslo, čerstvé suroviny a láska k tradici – to jsou základy, na kterých staví Prima řeznictví. Reportérky CNN Prima NEWS vyzkoušely dvě rodinná řeznictví v Praze a v Jistebníku, kde se sice prodává jen tři dny v týdnu, ale majitelé pracují skoro celý týden, aby svým zákazníkům zajistili čerstvost a kvalitu.

Pohlreich se v mladoboleslavské restauraci utkal se „soudruhy“. V kuchyni ho vyděsil zácuc

Legendární šéfkuchař Zdeněk Pohlreich se vypravil do „Asie“, ovšem do té v Mladé Boleslavi. Zde ho čekala restaurace, která je v provozu již 51 let a servírují se v ní počeštěná čínská jídla. Majitel restaurace Vratislav se nemilosrdné kritice průvodce pořadu Ano, šéfe! divil. „Koncepce od soudruhů je fakt dobrá,“ hájil se. A právě s tímto nastavením musel Pohlreich bojovat. V kuchyni na něj čekalo i jedno opravdové překvapení v podobě takzvaného zácucu, tedy populární omáčky UHO na asijský způsob.

Jaké jsou nové trendy v oblasti jídla a pití. Jak nám moderní technologie usnadní pěstování a výrobu čerstvých potravin? A budeme si po období covidu, války a vysoké inflace vůbec moci dovolit naše oblíbené potravinářské výrobky?