Jídlo a pití

Nejnovější příspěvky k tématu

Pozor na pravost oblíbené sušenky. Výrobce tradiční česko-slovenské pochoutky řeší falšování

V prodeji je patrně falešná verze jedné z nejoblíbenějších sušenek v Česku a na Slovensku. Polomáčená oplatka s mléčnou krémovou náplní Mila má tradici sahající už do roku 1969. Jedná se o natolik oblíbenou pochoutku, že ji pod různými názvy napodobují i mnohé obchodní řetězce. Nyní ale slovenský výrobce čelí úplně jinému problému, na trh se totiž dostaly oplatky, které se vydávají za pravou Milu obalem i podobou samotné sušenky. Informace o tom se začala šířit na TikToku.

Okořeňte si grilování: Tipy a triky pro chutnější maso, zeleninu i sýry

Vůně kouře, šťavnaté maso, rozpékající se sýr a dozlatova opečená zelenina – to vše je dokonalým symbolem letních večerů a nesporným znamením toho, že grilovací sezóna už je v plném proudu. Pokud chcete letos u grilu rodinu i přátele odzbrojit výtvory hodnými šéfkuchaře, zaměřte se na správné dochucení pomocí koření, marinád a barbecue omáček. Právě ty totiž dokážou z vašich pokrmů vykouzlit hvězdy každého grilovacího večera.

Prazdroj, či Braník? Youtuber točí v Praze o pastech na turisty. Jedna z restaurací ho žaluje

Youtuber Janek Rubeš, známý z videoprojektu Kluci z Prahy, který upozorňuje na turistické pasti v metropoli, čelí žalobě od majitelky jedné z restaurací na Malé Straně. Ta tvrdí, že ji Rubeš poškodil videem, ve kterém ukazuje, jak se v její restauraci s logy Plzeňského Prazdroje rozlévá hostům Braník z plastových lahví. Majitelka chce omluvu a peníze, o problém už se zajímá i plzeňský pivovar.

Jaké jsou nové trendy v oblasti jídla a pití. Jak nám moderní technologie usnadní pěstování a výrobu čerstvých potravin? A budeme si po období covidu, války a vysoké inflace vůbec moci dovolit naše oblíbené potravinářské výrobky?