Jídlo a pití

Nejnovější příspěvky k tématu

Past drahé doby: Češi kupují laciné a nezdravé jídlo, hrozí jim přitom předčasná smrt

Kvůli drahotě Češi omezují nejen návštěvy restaurací, ale také nákupy zdravých potravin. S cílem ušetřit se pak uchylují k levnějším variantám stravy, která často bývá vysoce průmyslově zpracovaná. Možná že chutná, odborníci však zdvihají varovný prst. Konzumace nevhodného jídla prý vede k nemocem a následně i předčasným úmrtím.

Pozor na hovězí z Polska. Kontroloři objevili nebezpečnou bakterii v tataráku

Hlavní hygienický inspektorát v Polsku varuje před tatarským biftekem od výrobce Sokołów S.A. Důvodem je zjištění bakterie Escherichia coli. Polský inspektorát proto nařídil okamžité stažení tatarského bifteku z pultů regálů po celé zemi. Nákupy v polských obchodech jsou stále oblíbené u spousty českých spotřebitelů. Ti by si na zmíněný výrobek měli dát dobrý pozor.

Vynikající úspěch českých a moravských vín. V Montréalu vyhrála 13 zlatých medailí

Téma: Komerční sdělení

Česká republika zaznamenala skvělý výsledek na mezinárodní soutěži Sélections Mondiales des Vins Canada 2025 konané pod záštitou Mezinárodní organizace pro révu a víno (OIV) a federace Vinofed. Tuzemská vína, která se utkala s více než 1 550 vzorky z 26 zemí, získala celkem 13 medailí. Velkou zlatou si odvezlo Vinařství Volařík za svůj Johanniter.

Jaké jsou nové trendy v oblasti jídla a pití. Jak nám moderní technologie usnadní pěstování a výrobu čerstvých potravin? A budeme si po období covidu, války a vysoké inflace vůbec moci dovolit naše oblíbené potravinářské výrobky?