
Jídlo a pití
Nejnovější příspěvky k tématu


Býval jsem ostřejší, ale občas to na mě přijde. Pohlreich promluvil o nové řadě Ano, šéfe!
Býval jsem ostřejší, ale občas to na mě přijde. V pořadu Nový den na CNN Prima NEWS to řekl šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. V nové řadě oblíbené reality show, která startuje 28. srpna, znovu navštíví restaurační podniky, které potřebují pomoc. Co o nových dílech prozradil?

Kde teď rostou houby? Plné košíky si z lesa odnesete jen někde, ukazuje mapa
Fotografie košíků plných hub zaplavují sociální sítě a houbaři mají žně. Vypadá to ale, že jen někde. Reportéři CNN Prima NEWS se vydali na menší průzkum napříč republikou. Jak jejich snažení dopadlo?
Lednička potřebuje v létě speciální péči. Expert radí, jak ušetřit a vyhnout se problémům
Horké dny nejsou náročné jen pro starší lidi nebo domácí mazlíčky, ale i pro domácí spotřebiče. Věděli jste například, že vaše lednice potřebuje v létě speciální péči? Expert radí, jak ji nastavit, aby se neničila, vy jste ušetřili a zároveň uchovali potraviny čerstvé.
Pozor na pravost oblíbené sušenky. Výrobce tradiční česko-slovenské pochoutky řeší falšování
V prodeji je patrně falešná verze jedné z nejoblíbenějších sušenek v Česku a na Slovensku. Polomáčená oplatka s mléčnou krémovou náplní Mila má tradici sahající už do roku 1969. Jedná se o natolik oblíbenou pochoutku, že ji pod různými názvy napodobují i mnohé obchodní řetězce. Nyní ale slovenský výrobce čelí úplně jinému problému, na trh se totiž dostaly oplatky, které se vydávají za pravou Milu obalem i podobou samotné sušenky. Informace o tom se začala šířit na TikToku.
Okořeňte si grilování: Tipy a triky pro chutnější maso, zeleninu i sýry
Vůně kouře, šťavnaté maso, rozpékající se sýr a dozlatova opečená zelenina – to vše je dokonalým symbolem letních večerů a nesporným znamením toho, že grilovací sezóna už je v plném proudu. Pokud chcete letos u grilu rodinu i přátele odzbrojit výtvory hodnými šéfkuchaře, zaměřte se na správné dochucení pomocí koření, marinád a barbecue omáček. Právě ty totiž dokážou z vašich pokrmů vykouzlit hvězdy každého grilovacího večera.
Jak se při letním grilování vyhnout chybám? Důležitá je teplota i výběr masa, radí experti
Grilování může zkazit pár zásadních chyb. Ať už se pro něj rozhodnete na zahradách nebo v parcích, měli byste pamatovat na několik pravidel. Pokud je porušíte, může se stát z úpravy masa namísto radosti starost.
Burčák je tu: Ve Valticích již teče proudem, je ale pozdější a dražší. Cena postupně klesne
Začala burčáková sezóna. Ve Valticích na jižní Moravě v pátek odstartoval prodej tohoto oblíbeného alkoholického nápoje. Kvůli deštivému a chladnému počasí je letošní první burčák asi o 10 dnů později.
Plnohodnotný oběd za 50 korun? Na oblíbené halušky můžete do řeznictví ve Středočeském kraji
Stále pro vás hledáme místa, kde se dá dobře a levně najíst. Tentokrát štáb CNN Prima NEWS vyrazil do Litoměřic v Ústeckém kraji a potom ještě do Kolína ve Středočeském kraji a za pár korun se opět chutně najedl.
Nemáte ho v mrazáku? Známý řetězec v Česku prodával kuřecí maso se salmonelou
V prodejně obchodního řetězce Albert objevili pracovníci Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) nebezpečné kuřecí maso. To podle zjištění obsahovalo bakterie salmonely.
Na Chodských slavnostech se sní tisíce koláčů. Takto je dělají v tradiční pekárně v Bořicích
Blíží se víkend a s ním i 71. Chodské slavnosti, jeden z největších svátků spojených s Vavřineckou poutí. Na té samozřejmě nesmí chybět chodské koláče. V pekárně v Bořicích mají kvůli jejich přípravě napilno.
Prazdroj, či Braník? Youtuber točí v Praze o pastech na turisty. Jedna z restaurací ho žaluje
Youtuber Janek Rubeš, známý z videoprojektu Kluci z Prahy, který upozorňuje na turistické pasti v metropoli, čelí žalobě od majitelky jedné z restaurací na Malé Straně. Ta tvrdí, že ji Rubeš poškodil videem, ve kterém ukazuje, jak se v její restauraci s logy Plzeňského Prazdroje rozlévá hostům Braník z plastových lahví. Majitelka chce omluvu a peníze, o problém už se zajímá i plzeňský pivovar.
Bublinky ovládnou Brno. Chystá se den věnovaný perlivým vínům, slibuje bohatý program
V pátek 15. srpna 2025 se na Moravském náměstí v Brně uskuteční první ročník originální letní akce s názvem Den bublinek, kterou pořádá Vinařský fond ČR. Od 10:00 do 20:00 hodin mohou návštěvníci ochutnávat vína nesoucí národní značku „bublinky“ a užívat si pestrý program, který propojí víno, gastronomii a zábavu.
Známý řetězec stahuje v Česku z prodeje nebezpečné ovoce. Co radí zákazníkům?
Obchodní řetězec Billa varuje před dračím ovocem, které si zákazníci mohli koupit v jeho prodejnách. Může obsahovat nebezpečné množství pesticidů. Společnost nabádá lidi, kteří si jej v inkriminované době zakoupili, aby ho nekonzumovali a vrátili na nejbližší pobočku. Informuje o tom web Kupi.cz.
Jaké jsou nové trendy v oblasti jídla a pití. Jak nám moderní technologie usnadní pěstování a výrobu čerstvých potravin? A budeme si po období covidu, války a vysoké inflace vůbec moci dovolit naše oblíbené potravinářské výrobky?