Jídlo a pití

Nejnovější příspěvky k tématu

Pražský The Monkey Bar posunul „opičí“ nabídku o level výš. Který kontinent si vyberete vy?
Za barem

Pražský The Monkey Bar posunul „opičí“ nabídku o level výš. Který kontinent si vyberete vy?

Je to sotva pár týdnů, co pražský The Monkey Bar představil nové tapas menu, které hosty bere na kulinářskou výpravu po čtyřech světadílech, na nichž žijí opice. Šéfkuchař Jakub Vyškovský tak následoval úspěšný koncept, kterého se již potřetí v řadě drží barový tým. Nejnovější „opičí“ koktejlová sestava, jež staví na odiv zajímavé ingredience daných kontinentů, bude mít oficiální premiéru 14. června na Světový den ginu.

Zlato v lahvi aneb Proč investiční alkohol táhne

Nejen chuť, ale i hodnota. Právě tak dnes mnozí nahlíží na oblast alkoholu. Zeptali jsme se experta na whisky Zdeňka Kortiše, proč může být alkohol výhodnou alternativou k tradičním investicím. Majitel vyhlášeného skotsko-irského pubu Black Stuff v Olomouci zmínil, že černý kůň trhu je aktuálně whisky. Co je podle něj klíčem k úspěchu každého začínajícího i pokročilého investora a jak správně cenné lahve skladovat?

Letní festivaly, lokální gastronomie i historie: Tábor nabízí plné léto zážitků

Město Tábor v Jihočeském kraji je známé svou husitskou historií, ale rozhodně neukazuje pouze pohled do minulosti. Nabízí zážitky z kulturních akcí na různá témata, sportovního vyžití a výjimečnou gastronomii. Historie k městu ale neodmyslitelně patří, a to především díky husitům, kteří ho osídlili roku 1420. Vydejte se po stopách Jana Žižky a objevte město, které vás svou rozmanitostí překvapí.

Nejlepší bary světa na jednom místě. Mirror Hospitality Expo nabídlo sexy koktejly i české stálice

Bratislavu v květnu ovládly špičky barového řemesla a míchaly se koktejly, o kterých se vám zdá jen ve snech. Řeč je o Mirror Hospitality Expo. V prostorách hotelu Radisson Blu Carlton se sešli zástupci dvaatřiceti barů včetně těch českých jako Alma, Minus One či The Splendid. Jak taková okázalá dvoudenní akce rozšířená o Mirror Cocktail Week vypadala?

Proslulý Hemingway Bar Prague vstupuje do nové éry. Mění adresu i koktejlové menu

Hemingway Bar Prague, podnik inspirovaný Ernestem Hemingwayem, patří mezi stálice na pražské barové scéně. Během své šestnáctileté historie se zapsal i do povědomí světové barmanské komunity, to když se dvakrát po sobě umístil v žebříčku The World's 50 Best Bars. Nyní proslulý koktejlový bar začíná psát další kapitolu – z původních prostor se totiž stěhuje na novou adresu v Opatovické ulici na Praze 1. V interiéru od studia Storytelling Architects představí nejen nové koktejlové menu, ale díky plnohodnotné kuchyni také několik do detailu vyladěných barových jídel.

Jaké jsou nové trendy v oblasti jídla a pití. Jak nám moderní technologie usnadní pěstování a výrobu čerstvých potravin? A budeme si po období covidu, války a vysoké inflace vůbec moci dovolit naše oblíbené potravinářské výrobky?