
Jídlo a pití
Nejnovější příspěvky k tématu


Karolína zemřela kvůli frutariánské dietě na Bali. V době smrti vážila pouhých 22 kilogramů
Frutariánství, životní styl založený téměř výhradně na ovoci, se na sociálních sítích tváří jako cesta k očistě a harmonii. Odborníci ale varují, že se může jednat o velmi nebezpečný trend, který dokáže tělu způsobit vážné zdravotní komplikace. V nejhorším případě smrt, jako v případě 27leté Karolíny z Polska, která zemřela na Bali.

Ano, šéfe! na Karlovarsku: Natáčení si bistro pochvaluje. Majitelé vědí, s kým se rozloučit
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich v pořadu Ano, šéfe! tentokrát navštívil Ostrov na Karlovarsku a tamní bistro Flammbeef. Hvězda na dveřích z toho nakonec nebyla, emoce ale rozhodně nechyběly. Redakce CNN Prima NEWS zjišťovala, jak se podniku daří nyní.
V restauraci Triton řádil ďábel. Tak hříšné menu jste ještě nejedli
Život je plný pokušení. A občas je příjemné některým z nich podlehnout. Právě touto filozofií se řídil šéfkuchař vyhlášené restaurace TritonTomáš Kohútpři přípravě nového menu. Vzal si totiž k ruce legendární Dantovo peklo a všechny chody připravil jako unikátní kulinární prezentaci jednotlivých hříchů.
Svatý Martin se blíží: Objednávky na husy se jen hrnou, na kolik letos vyjde tradiční pečínka?
Blíží se svátek svatého Martina, s nímž se pojí tradiční svatomartinská husa. Farmy už začaly přijímat objednávky a husy tak postupně mizí z výběhů. Někteří slavnostní pokrm připravují doma, jiní si rezervují místa v restauracích. I letos bude zřejmě cena husí speciality, především v restauracích, vyšší.
Nebezpečné jahody v Opavě obsahovaly plno pesticidů. Pocházely z Polska
V Opavě se prodávaly nebezpečné jahody z Polska plné pesticidů, jejichž limit byl překročen jedenáctkrát. O případu informovala Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) na webu Potraviny na pranýři.
Řeznictví na Uherskohradišťsku se pyšní padesátiletou tradicí. Další láká na prodejní automat
V rámci naší rubriky navštívíme další oblíbená řeznictví. Stále pro vás vybíráme rodinné podniky, které mají tradici a lidé se do nich rádi vracejí. Štáby CNN Prima NEWS tentokrát vyrazily na Slovácko a do jižních Čech.
Čerstvě utrženo z Hané: zelenina rovnou na stůl, která chutná jako ze zahrádky
Uprostřed Hané, mezi Smržicemi a Kostelcem, vyrostly hydroponické skleníky, které mění pohled na pěstování zeleniny. Farma manželů Jedličkových nabízí zákazníkům rajčata, papriky a okurky pěstované šetrně, s důrazem na kvalitu a čerstvost.
Řetězce stahují závadné potraviny. V jalapeños nebo čočce jsou nebezpečné chemikálie
Z českých pultů mizí závadné produkty, mezi nimi například jalapeños, čočka a skořice. Důvodem jsou nadlimitní množství pesticidů nebo chemických látek. Řetězce varují, aby lidé výrobky nekonzumovali a vrátili je do obchodů. Informoval o tom portál Kupi.
Cena cukru je na úrovni roku 1990. Výrobci kvůli tomu nevylučují další zavírání provozů
Kilo cukru za 10 korun. Takovou cenu platili lidé v roce 1990, stejně je tomu i dnes. Odborníci navíc odhadují, že by extra levný cukr měl zůstat i nadále. Řepy se totiž letos urodilo požehnaně a v Evropě tak nadále budou přebytky. Zákazník jásá, pěstitel smutní a cukrovarníci nevylučují další zavírání provozů.
Nakládaný bůček nebo dršťková. Malá řeznictví v Praze a u Ostravy lákají zákazníky na kvalitu
Poctivé řemeslo, čerstvé suroviny a láska k tradici – to jsou základy, na kterých staví Prima řeznictví. Reportérky CNN Prima NEWS vyzkoušely dvě rodinná řeznictví v Praze a v Jistebníku, kde se sice prodává jen tři dny v týdnu, ale majitelé pracují skoro celý týden, aby svým zákazníkům zajistili čerstvost a kvalitu.
Pohlreich se v mladoboleslavské restauraci utkal se „soudruhy“. V kuchyni ho vyděsil zácuc
Legendární šéfkuchař Zdeněk Pohlreich se vypravil do „Asie“, ovšem do té v Mladé Boleslavi. Zde ho čekala restaurace, která je v provozu již 51 let a servírují se v ní počeštěná čínská jídla. Majitel restaurace Vratislav se nemilosrdné kritice průvodce pořadu Ano, šéfe! divil. „Koncepce od soudruhů je fakt dobrá,“ hájil se. A právě s tímto nastavením musel Pohlreich bojovat. V kuchyni na něj čekalo i jedno opravdové překvapení v podobě takzvaného zácucu, tedy populární omáčky UHO na asijský způsob.
Pozor na plesnivou slaninu. Inspekce ji odhalila na pultech velkého obchodního řetězce
Před Slovenskou gazdovskou slaninou varuje na svém webu Potraviny na pranýři Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI). Kontrola u ní odhalila plíseň, která byla viditelná pouhým okem. Výrobek, který prodával obchodní dům Tesco, inspekce zařadila do kategorie nebezpečných potravin.
Řetězec prodával sýr s nebezpečnou plísní. Nezakryl ji ani obal, upozornila inspekce
Obchodní řetězec Billa prodával sýr gouda zasažený plísní. Ten při inspekci objevila Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI). Plíseň podle ní nezakryl ani obal, stojí na webu organizace.
Jaké jsou nové trendy v oblasti jídla a pití. Jak nám moderní technologie usnadní pěstování a výrobu čerstvých potravin? A budeme si po období covidu, války a vysoké inflace vůbec moci dovolit naše oblíbené potravinářské výrobky?