Tragédie na závodech Supercrossu na Srí Lance. Vůz vjel do davu, zabil sedm lidí včetně dítěte

Sedm mrtvých a přes dvě desítky zraněných si vyžádala tragická nehoda během populárních závodů Supercrossu na Srí Lance. Nejmladší oběti bylo osm let. Podle dostupných záběrů se řidič vyhýbal jinému převrácenému vozu, riskantní manévr ale nezvládl.

Tragédie se stala při závodech Fox Hill Supercross ve městě Diyatalawa v centrální části ostrova, píše BBC. „Auto vylétlo z jízdní dráhy,“ sdělil médiím policejní mluvčí Nihal Talduwa.

ČTĚTE TAKÉ: Autobus s českými turisty na Srí Lance smetl na přejezdu vlak. Média píší o nebezpečném úseku

Předtím se na trati převrátil jiný vůz, organizátoři se proto snažili zpomalit ostatní jezdce použitím výstražných signalizačních světel a vlajek. Jeden ze závodníků ale úhybný manévr nezvládl a v plné rychlosti vjel do davu přihlížejících diváků.

Podle úřadů zahynulo pět lidí na místě, dva zemřeli později na následky zranění v nemocnici. Další zůstávají v kritickém stavu. Mezi oběťmi jsou i osmiletý chlapec a čtyři pořadatelé, uvedl server Indian Express.

Závody Fox Hill Supercross se na Srí Lance těší velké popularitě, upřesňuje India Today. V osudnou chvíli se kolem okruhu tísnilo odhadem 45 tisíc diváků. V reakci na tragickou nehodu byl letošní ročník předčasně ukončen.

V krátké době se jedná o další tragickou zprávu ze světa rallye. O uplynulém víkendu po vážné nehodě na Rallye Šumava zemřela spolujezdkyně Alena Krejčíková.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Letošní Rallye Dakar poznamenala smrt španělského závodníka

Tagy: