Policie obvinila fotbalového chuligána, hrozí mu až šest let vězení. Další zůstávají v cele

Fanoušci West hamu se srocují v centru Prahy. Dohlíží na ně policisté.

VIDEO: Fotbaloví fanoušci běsní v centru Prahy

Policie v souvislosti se středečním finálovým zápasem Evropské konferenční ligy v Praze obvinila jednoho fanouška z násilí proti úřední osobě. Stíhán je na svobodě a v případě odsouzení mu hrozí až šest let vězení. Dva fanoušci jsou ještě v policejní cele. Policisté jim sdělili podezření z výtržnictví a v jejich věci je vedeno zkrácené přípravné řízení, řekl v pátek policejní mluvčí Jan Rybanský.

Policie původně zadržela 23 fotbalových fanoušků, u většiny z nich bylo důvodem spáchání přestupku neuposlechnutí výzvy úřední osoby a u jednoho člověka použití pyrotechniky na Staroměstském náměstí. Policisté jim uložili pokutu a následně je propustili.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Praha se proměnila v odpadkový koš. Řádění zahraničních fanoušků se na městě projevilo

V celách následně zůstali tři podezřelí. Jeden z nich byl podle Rybanského obviněn a propuštěn, zbývajícím dvěma bylo sděleno podezření pro trestný čin výtržnictví a jejich spis policisté předali státnímu zastupitelství pro Prahu 1. „Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení. Oba pak mohou ve vězení strávit až tři roky,“ uvedl mluvčí.

Sedmnáct lidí policisté zadrželi po konfliktu v baru v Rytířské ulici v centru Prahy, kde fanoušci italského týmu Fiorentina ve středu odpoledne napadli příznivce anglického klubu West Ham United. Podle dřívějších informací Rybanského mezi nimi byli i zmínění tři fanoušci, kteří pobyli v celách nejdéle.

Italský a anglický fotbalový klub se ve středu večer utkaly ve finále Evropské konferenční ligy na stadionu v Edenu, trofej získal po výhře 2:1 West Ham United. Do Prahy kvůli zápasu podle policie dorazilo asi 35 tisíc fanoušků.

Tagy:
policie West Ham United fotbal Praha Evropská konferenční liga ACF Fiorentina