Zemřela slavná zpěvačka Sinéad O'Connorová. Svým nesmrtelným hitem ovládla světové hitparády

Sinéad OConnorová zemřela v 56 letech

Zemřela zpěvačka Sinéad O'Connorová

Irská zpěvačka Sinéad O'Connor zemřela, bylo jí 56 let, napsal web Irish Times. Odešla 18 měsíců po smrti svého syna Shaneho, který spáchal ve svých 17 letech sebevraždu.

Proslavil ji její emotivní hlas, krátký sestřih vlasů a hit Nothing Compares 2U. Ten byl hudebním magazínem Billboard dokonce vyhlášen jako nejlepší světový singl roku 1990.  V minulosti trpěla psychickými problémy. Sama uvedla, že v roce 2021 jí byla diagnostikována bipolární porucha, komplexní posttraumatická stresová porucha a hraniční porucha osobnosti.

V roce 2015 podstoupila radikální hysterektomii k léčbě endometriózy. Později po zákroku strávila nějaký čas v psychiatrických zařízeních.

Psychické potíže řešila náboženstvím. V roce 2018 oznámila, že konvertovala k islámu. To ale rozhodně nebylo poprvé. Koncem 90. let se nechala od biskupa nezávislé katolické skupiny v Lurdech vysvětit na kněžku. Přitom v roce 1992 před televizními kamerami roztrhala fotografii tehdejšího papeže.

Ve svém posledním tweetu O'Connorová zveřejnila fotografii mrtvého syna Shanea a napsala: „Od té doby žiji jako nemrtvá noční bytost. Byl láskou mého života, světlem mé duše."

Tagy: