Ještě se nechcete rozloučit se zimou? Vyrazte do Zillertalu, kde se lyžuje po celý rok

Jaro už pomalu klepe na dveře, ale vy se stále ještě nechcete se zimou rozloučit? Nezoufejte, ještě stále máte čas, abyste vyrazili do oblasti Zillertal v Tyrolsku. Tato kouzelná destinace se může pyšnit ledovcem Hintertux, jediným rakouským ledovcem s celoročním provozem, který kromě tradičních zimních radovánek nabízí také okouzlující exkurze do ledovcových jeskyní. A když si po nabitém programu budete chtít dopřát zasloužený relax, můžete navštívit například rodinný pivovar BrauKunstHaus.

Zillertalské údolí je známé svými rozsáhlými lyžařskými areály, které čítají celkem 544 kilometrů perfektně upravených sjezdovek, které obsluhuje 180 lanovek a vleků. Na všechny z nich, ale také na skibusy a většinu veřejné dopravy v údolí, platí jeden skipass. Skvělé je, že až do poloviny dubna zde díky vysoké nadmořské výšce a moderním technologiím můžete očekávat fantastické podmínky pro lyžování, a to i mimo Hintertux.

ČTĚTE TAKÉ: Pět tyrolských ledovců. Jarní lyžování a to nejlepší na konec

Nejste-li milovníkem lyžování či snowboardingu, rozhodně vyzkoušejte jízdu na sáňkách ve středisku Spieljoch. Tamní sjezdovka o délce 5,5 kilometru patří k jedné z nejdelších v celém regionu a nabízí neodolatelné výhledy na zasněžené lesy a malebné horské údolí.

Celoroční ledovec Hintertux a jeho Ledový palác

Skutečným klenotem Zillertalu je pak již zmíněný Hintertux, na který se milovníci zimních sportů sjíždějí celoročně. Kromě carvingových sjezdovek zde najdete i náročné a strmé sjezdovky a nikoho tak zřejmě nepřekvapí, že se zde na závodní sezónu připravují lyžařské a snowboardové týmy z různých zemí světa.

A nebojte se, na své si zde přijdou i děti, které se mohou vyřádit na speciálních zábavných tratích, plných tunelů, skokánků či speedboosterů.

Pokud se ocitnete na Hintertuxu, rozhodně nevynechejte návštěvu Ledového paláce, který se nachází pouhých deset minut chůze od horní stanice lanovky Gletscherbus 3. Tento kouzelný jeskynní komplex, plný ledových krápníků a třpytivých krystalků, byl objeven v srpnu 2007 během výpravy Romana Erlera a otevřen pro veřejnost v listopadu následujícího roku. Stále se zde provádějí ruční práce a komplex se neustále rozšiřuje.

Kromě toho, že budete obdivovat scenerie připomínající pohádkový svět, budete moci nahlédnout do 52 metrů hluboké šachty, která je nejhlubší svého druhu na světě, nebo se svést na loďce pod ledovým tunelem. Rozhodně to pro vás bude nezapomenutelný zážitek. Exkurzi je třeba předem rezervovat zde.

Prohlídka pivovaru BrauKunstHaus

Pokud už vám dojdou síly na další sportovní výkony, nevynechejte zastávku v rodinném pivovaru BrauKunstHaus, který se nachází v srdci údolí Zillertal a je známý svými vynikajícími pivy, která jsou vařena s láskou a vášní pro detail.

Kromě ochutnávky lahodných piv se zde dozvíte mnoho nového o procesu vaření tohoto zlatavého moku a o historii pivovarnictví v regionu. To vše díky multimediální prohlídce, která vám umožní nahlédnout do výrobních prostor a seznámit se s tradičními technikami vaření piva, ale i s moderními metodami, které zajišťují vysokou kvalitu a výjimečnou chuť.

Rodinná atmosféra hotelu Theresa v Zell am Ziller

Pokud hledáte místo, kde se budete cítit jako doma, můžete zvážit ubytování u paní Theresy Eggerové, která již šedesát let provozuje společně se svou rodinou hotel v Zell am Ziller. Rodina Eggerů se ke svým hostům chová jako ke svým nejbližším – během večeře vás přijdou pozdravit, zeptají se, jaký jste měli den, a vždy jsou tu pro vás.

Kromě rodinné atmosféry se hotel pyšní také vysokou gastronomií a naprosto snovou relaxační zónou. Po příchodu z mrazivé sjezdovky si tak můžete dopřát saunové procedury, odpočinout si v lázních nebo se prostě jen ponořit do horkých termálních bazénů a užívat si okouzlující výhledy na Alpy.

Tagy:
sníh sáňkování Zell am Ziller cestování zima Rakousko lyžování Zillertal Tyrolsko Hintertux BrauKunstHaus Spieljoch Roman Erler hotel Theresa