Kdo se podle komentátorů stane letošním mistrem ČR na Samsung MČR v Hearthstone?

Jarla, Jarla, Jarla a zase Jarla. Tipy komentátorů Samsung MČR v mobilních hrách na letošního vítěze jsou jednoznačné. Jakým dalším hráčům věří? Naději na úspěch mají také Faeli, Matty nebo BlizzconJan.

Jak vidí Samsung MČR v mobilních hrách pořadatelé z PLAYzone, to jsme poodhalili už při představování účastníků a v rámci previews. Jaký je ale názor komentátorů turnaje, které při MČR uvidíte snad ještě častěji než samotné hráče? Vše lze jednoduše shrnout jako naprostou dominanci Jarly. Dočkali jsme se ale i zajímavých postřehů a neotřelých názorů.

Pandapple

  1. Jarla
  2. BlizzconJan
  3. M1lan
  4. Matty
  5. Pardub
  6. Martim
  7. Faeli
  8. Jobsad

Dát na první místo Jarlu je naprostá samozřejmost a těžko bych obhájil jeho přesunutí kamkoliv jinam v mé osmičce. Ale hrajeme HS, kde se může stát cokoliv, a jediná chybička nebo nevýhoda v lineupu můžou klidně znamenat vypadnutí největšího favorita hned ve skupině. Další čtveřice jsou moji spoluhráči z Eclotu a jejich pořadí určitě není náhodou. BlizzconJan je sice ještě mladý a občas mu selže psychika, ale výkony na MT z něj dělají nejlepšího z Čechů v tomto roce. M1lan odehrál tento rok tisíce hodin a myslím, že má natrénováno ze všech hráčů v CZ nejvíce,“ tvrdí Pandapple.

Matty a Dub jsou podle komentátora stálice na herní scéně.Duba však trochu limituje nemožnost okopírování Entropiq Lineupu. Martim je asi nejchytřejší člověk, kterého jsem měl možnost poznat, a kdyby hrál HS aktivně, dosadil bych ho klidně na druhé místo. Jeho smůla při finishování mu ale bere i potřebné nadšení pro trénink a větší přípravu. Nenapsat Faeliho by byl hřích, ale v žebříčku zabírá až sedmé místo jen kvůli tomu, že patří mezi totální špičku. I takhle se pozná, že je český HS nabitý skvělými hráči a mistrem se vlastně může stát kdokoliv z nich. Jobsada mohou klidně nahradit En1gmouRybkou nebo Pepem. Všichni jsou skvělí hráči a je radost se na ně koukat,“ předpovídá Pandapple.

Zukys

  1. Jarla
  2. Faeli
  3. Pardub
  4. BlizzconJan
  5. Matty
  6. Jobsad
  7. En1gma
  8. M1lan

Prvních pár jmen je pro mě jistotou, nicméně ve zbytku se jedná o dost vyrovnanou skupinu. Jarla a Faeli jsou zkrátka dvě jistoty a mají rok co rok stabilní výsledky. Zbývajících šest hráčů za nimi ale rozhodně nezaostává. Parduba a BlizzconJana jsem dal tak vysoko nejen za jejich výsledky, ale i proto, že jsem měl možnost je oba poznat lépe. Vím, že mají potenciál,“ říká Zukys.

Podle něj je ale favoritů více: „Konkrétně Parduba znám líp než většinu ostatních hráčů, a proto věřím, že by dokázal dosáhnout ještě větších výsledků, kdyby občas nemusel přežívat se slabší kolekcí. Brzdí ho také hraní z míst, jako je práce nebo autobus. No a potenciál BlizzconJana netřeba vysvětlovat, je to mladý talentovaný hráč a s tím, co doteď předvedl, jistě dotáhne ještě výšších příček. Matty se ale této dvojice drží, obzvlášť tento rok má extrémní výsledky na všech turnajích a určitě je silným kandidátem na výhru. Závěr mé TOP8, tedy JobsadEn1gma i M1lan, jsou hráči, které jsem neměl to štěstí tolik vidět v akci, nicméně z toho mála, co vím, určitě zapadají do TOP 8 největších postrachů MČR.

Kany

  1. Jarla
  2. Matty
  3. Jobsad
  4. Faeli
  5. Pardub
  6. RybkaPipka
  7. M1lan
  8. BlizzconJan

Kany se při finálním výběru TOP 8 prý držel zkušeností, úspěchů nebo aktuální formy. „Dle mého názoru i schopností jednotlivých hráčů připravit se na větší event typu MČR je favoritem Jarla. Všechny předpoklady k úspěchu splňuje na jedničku a proto ho volím jako No.1. Následuje čtveřice, která se velmi pravděpodobně umístí také na těch nejvyšších příčkách. Matty má podle mě nejlepší formu, Jobsad se umí perfektně připravit se svým týmem Entropiq a podobně tomu je u Faeliho. U něj mi ale letos intuice říká, že na vítězství nejspíše nedosáhne.“

V predikcích ale Kany pokračuje:Pardub je svým herním skillem spolu s Jarlou na vrcholu československé scény. Letos mu ale bude chybět potřebné štěstíčko a nakonec to možná nebude stačit ani na bednu. Rybka sice zvolil neortodoxního Quest Warlocka, ale i tak věřím, že společně s podporou velké části chatu dokáže doplout až na ostrov trosek s pěkným 6. místem v zádech. M1lan a BlizzconJan uzavírají mou TOP 8 z důvodu pěkných úspěchů z minulých let.

Findan

  1. Jarla
  2. Faeli
  3. Matty
  4. Pardub
  5. RybkaPipka
  6. Jobsad
  7. En1gma
  8. BlizzconJan

Ani Findan o vítězi nepochybuje: „Myslím, že první místo nemusím vůbec komentovat. Jarla je dlouhodobě nejkonzistentnějším a nejúspěšnějším hráčem v České republice. Podle mě jediným, kdo mu může konkurovat, je Faeli. Proto jsem ho umístil na druhou příčku. Třetí není na mém listu nikdo jiný než Matty, další full-time hráč HS. Společně právě s Faelim a Jarlou je dlouhodobě úspěšný na lokální i zahraniční scéně. Čtvrté místo obsadil miláček fanoušků české Hearthstone scény Pardub, jehož HS kariéra je také plná vítězství, z nichž si největší úspěch odnesl z DH Leipzig.“

Také v dalším pořadí má Findan jasno. „Následuje Rybka, který se poté, co většinu roku komentoval, rozhodl, že všem ukáže své kvality, zkušenosti a konzistenci. Další dvě příčky patří zbylým hráčům z týmu Entropiq – Jobsadovi En1gmovi. Oba tito HSkaři mají za sebou už relativně dost turnajů a úspěchů a působí na mě jako velmi kvalitní, konzistentní a pilní hráči. Mojí TOP 8 uzavře fan favorite BlizzconJan, který podle mě kvalitativně patří možná i do TOP 3, ale kvůli jeho zbrklosti ho dávám až na osmou pozici. Nakonec ještě dodám honorable mentions – M1lan a martim,“ dodává komentátor.

Kdo z komentátorů byl nejblíže pravdě, to se ukáže již o víkendu 14. a 15. listopadu. Průběh Samsung MČR v mobilních hrách budete moci sledovat jak na streamu PLAYzone.cz, tak na HbbTV kanálu Prima COOL. Komentářem tam navíc vše doprovodí čtveřice Pandapple, Zukys, Kany, Findan.

Tagy:
playzone esport mistrovství Česko Samsung Samsung MČR v mobilních hrách brawl stars Hearthstone: Heroes of Warcraft mobilní hra Kana