Brutální útok na Děčínsku: Chlapce vrstevníci kopali do hlavy. Nikdo mu nepomohl, ukazuje video

ZŠ Benešov nad Ploučnicí

Děsivé záběry Klečícího žáka kopali vrstevníci do hlavy

Šokující video z napadení chlapce jeho vrstevníky koluje po sociálních sítích. Do redakce Krimizpráv CNN Prima NEWS ho zaslal všímavý divák. Na záběrech jde vidět chlapec sedící na lavičce, kterému nejdříve uštědřuje pohlavek útočník v kšiltovce. „Řekni, že se omlouváš,“ řekne mladík směrem k napadenému a ten si poníženě kleká před ostatními na zem.

Do incidentu se přidává další z vrstevníků, který na oběť zaútočí ostrými pěstmi do hlavy. Nikdo z ostatních mu nepomůže a zdá se, že se brutálním napadením naopak baví.

Útok vrcholí a oba agresoři začnou chlapce bestiálně kopat do hlavy. „Dobrý už, nechte ho, kluci,“ reagují přihlížející. Napadený zůstává v podřepu a drží si hlavu.

ČTĚTE TAKÉ: Brutální útok u pražského Anděla. Agresor zbil staršího muže, ten má celoživotní následky

Video předala ústecká redakce Krimizpráv policii. Aktéři videa navštěvují Základní školu v Benešově nad Ploučnicí na Děčínsku. Právě tam v pondělí ráno přijeli také kriminalisté, kteří se už případem zabývají.

„Napadení, které je na videu zachyceno, v současné době prověřují děčínští kriminalisté,“ uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí policie Veronika Hyšplerová.

K děsivému incidentu se vyjádřil i ředitel školy Jakub Zelený: „Už v pátek jsem kontaktoval policii a předal jsem jim video, které jsme obdrželi. Informoval jsem také zřizovatele a iniciovali jsme schůzku s policií i se strážníky. Policisté v pondělí preventivně vystoupili ve třídách, do kterých dotyční žáci chodí,“ uvedl.

Útok zachycený na videu ho údajně šokoval. „Osobně je mi do breku, abych řekl pravdu, odmítám veškeré násilí ve společnosti, navíc mezi dětmi. Děláme vše pro to, abychom konflikty řešili kompromisem. Překvapilo mě, že se vůbec může nějaká takováto agrese mezi dětmi objevit,“ dodal Zelený.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Teprve šestiletého chlapce do krve zmlátil opilý muž v Plzni

Tagy:
útok Krimi brutální napadení Benešov nad Ploučnicí základní škola násilí Krimi Zprávy