Brutální útok u pražského Anděla. Agresor zbil staršího muže, ten má celoživotní následky

Policisté pátrají po agresorovi, který brutálně napadl muže u pražského Anděla.

Pátrací akce po agresivním zloději

Brutální útok na ulici za bílého dne se odehrál v Praze na náměstí 14. října nedaleko křižovatky Anděl. Agresor tam zbil staršího muže, kterého se nejprve pokusil okrást. Policisté nyní po útočníkovi pátrají a prosí každého, kdo by měl k případu nějaké informace, o pomoc.

Agresor zaútočil na náměstí 14. října v pondělí kolem jedenácté hodiny dopoledne. V tu dobu se zde obvykle zdržuje značné množství lidí. Za svůj cíl si vybral muže, který seděl na lavičce. Útočník se rozhodl ho nejdříve okrást. Vzal mu tedy telefon, který byl položený vedle muže.

ČTĚTE TAKÉ: Modřiny po celém těle a škrábance. Cestující si stěžuje na revizorky, ženu uklidňovala policie

„Poškozený zareagoval a vzal si mobil zpět. Chystal se odejít, po několika krocích se pak otočil. V tu chvíli ho však podezřelý muž zasáhl, konkrétně do pravého oka. Úder byl tak silný, že muž ihned spadl na zem,“ popsal situaci Jan Rybanský, mluvčí pražské policie.

Zranění muže v oblasti obličeje potvrdila i mluvčí Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy Jana Poštová. „Na místě záchranáři pečovali o zhruba šedesátiletého muže, který utrpěl úraz obličeje. Po celou dobu byl při vědomí. Následně byl převezen do nemocnice k další péči,“  uvedla.

Podle policistů musel zmlácený muž podstoupit operaci na oční klinice. Následky z útoku si však ponese do konce života. Policisté nyní podezřelého útočníka hledají, ale rádi by mluvili i s napadeným. Za těžké ublížení na zdraví hrozí agresorovi až desetiletý pobyt za mřížemi.

Pokud muže na fotografii poznáváte či máte k události bližší informace, kontaktujte policii na čísle 158. S informací se můžete rovněž obrátit i na redakci Krimi zpráv.

Tagy: