Dětské gangy děsí obyvatele Tábora. Dva mladistvé jsme už dopadli, hlásí policie

Agresivní gang mladistvých měl v Táboře stát za několika útoky

Konec agresivního gangu mladistvých v Táboře

Dobrá zpráva pro obyvatele Tábora – policisté už znají několik členů agresivního gangu, který v říjnu na Pražském sídlišti zbil a okradl muže. Incident vyvolal mezi místními obavy, Táborští v posledních týdnech hlásili i další přepadení, ve kterých parta mladistvých figurovala.

Na Pražském sídlišti v Táboře minulý měsíc přepadla skupina mladíků nic netušícího muže. Chtěli cigarety a peníze. Když jim nevyhověl, surově na něj zaútočili. „Minimálně tříčlenná skupina mladíků ho zbila a okradla o peníze,“ uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí táborských policistů Lenka Pokorná.

Dva z nich teď policisté dopadli a obvinili. „Budou ještě prověřovat, jestli ta skupinka má něco společného s dalšími incidenty, které se v okolí odehrály. Bezpečnostní situaci by mohl tento úspěch velmi pomoci,“ popsal mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner

Podobných případů totiž v posledních týdnech policisté zaznamenali víc. Na Sídlišti nad Lužnicí tu nedávno mladík z výchovného ústavu přepadl osmapadesátiletou ženu. Motiv? Její kabelka. I v tomto případě se jednalo o nezletilého pachatele. Na náměstí T. G. Masaryka pak jiná parta dívek údajně zkopala teprve jedenáctiletou školačku.

Kriminalita dětí a mladistvých v Táboře v posledních dnech znepokojuje obyvatele i v jiných částech města. „Takže nebudu chodit k Jordánu, na Sojčák, Pražák, do sadů atd. Jak se začne stmívat, okamžitě domů. To je teda paráda,“ měl situaci popsat jeden z místních na sociální síti. Jestli mají případy souvislost teď policie prověřuje.  V reakci na tato napadení tu posílila hlídky a žádá lidi z Tábora, aby při konfrontaci s potenciálním gangem okamžitě volali známou linku 158.

Tagy:
policie napadení Tábor dětský gang Pražské sídliště