Dětský gang v Ostravě terorizuje školáky. Agresoři jim hrozí nožem a okrádají je

V ulicích Ostravy řádí dětský gang

V ulicích Ostravy řádí dětský gang

V ulicích Ostravy řádí nebezpečný dětský gang, který terorizuje a okrádá jiné děti. Rodiče školáků před ním varoval ředitel jedné ze základních škol. Útočníci je prý přepadávají a pod pohrůžkou násilí obírají o peníze. Případem se začala zabývat policie a strážníci posílili hlídky v okolí školy.

Agresivita některých dětí a teenagerů nabývá nečekaných rozměrů. Perou se, vzájemně se napadají a obírají se o peníze. Nebezpečný dětský gang teď má řádit v Ostravě-Hrabůvce, jak napsal rodičům ředitel základní školy. „Děti pod pohrůžkou nožem údajně odevzdali různé nižší finanční obnosy, které měly u sebe, a sluchátka,“ uvedl ředitel ZŠ Mikušova na sociálních sítích.

Strach ze skupiny teenagerů pohybujících se v okolí hotelového domu Hlubina mají nejen děti, jejich rodiče, ale i další dospělí. Okolí školy a přilehlé ulice hlídá kamerový systém, jsou ale místa mimo dohled kamer a ta mohou být nebezpečná.

„V předmětné lokalitě jsme zintenzivnili výkon služby a v dané problematice úzce spolupracujeme s policií ČR, úřadem městské části jih a se zástupci obou škol,“ uvedl pro CNN Prima NEWS mluvčí ostravských strážníků Jindřich Machů. „Na základě zveřejněné zprávy od vedení školy policisté provedli šetření, kdy opravdu zjistili, že mělo dojít k několika incidentům mezi dětmi, a to od začátku října,“ doplnila mluvčí policie Eva Michalíková.

Policie chce rodiče uklidnit, dělá prý všechno pro to, aby útočníky dopadla. Kriminalisté totiž dobře vědí, co divoká parta mladistvých nebo nezletilých dokáže. Zaútočili například na muže z ochranky, nebo strhli náušnice starší ženě. „Nevím, jak to dokázal jednou rukou mi prohledat bundu, strhnout tu náušnici, aniž bych to cítila, rozvázat šálu a druhou mě mlátit, to jako vůbec nechápu,“ uvedla tehdy.

Možná mají někteří nezletilí pocit, že na ně nikdo nemůže, soud by je ale mohl poslat do výchovného ústavu s přísným režimem.

Tagy:
peníze policie Ostrava gang dětský gang Policie České republiky