Kryptoměny jako moderní investice pro každého

Dávno už jsou pryč doby, kdy byly kryptoměny pro většinu lidí jen velkým otazníkem s nepříliš dobrou pověstí. Naopak, vedle dalších možností investic už nyní mají své stále místo, a dokonce se dostávají do popředí. Čím si získaly svou oblibu a proč jsou ideální investicí i pro vás?

Kryptoměny jsou tu s námi už více jak 10 let. Bitcoin, jako nejznámější a nejdominantnější z nich, funguje od roku 2009 a těší se stále větší oblibě. A to nejen u mladších generací. Po letech, během kterých do kryptoměn investovali jen technicky zdatní jedinci a nadšení spekulanti, se krypto pomalu, ale jistě stává neodmyslitelnou součástí životního stylu lidí všech věkových kategorií. Zejména pak těch, kteří o zhodnocení svých úspor přemýšlejí a vědí, co jim digitální aktiva mohou přinést za výhody.

Bitcoin, král mezi kryptoměnami, je deflační měnou a v časech ekonomické nejistoty a rostoucí inflace jej mnozí považují za bezpečný přístav pro své investice. Co je však důležitější, platby kryptoměnami jsou rychlé, probíhají elektronicky a propojují se světem běžných kreditních karet a platebních aplikací. Uskutečnit platbu kryptoměnou je tedy snadnější než kdykoliv dřív. Dnes už tak můžete zaplatit kryptoměnami nejen v restauraci, obchodě, e-shopu či v některých městech při úhradě nájmu, ale někteří zaměstnavatelé dokonce přechází na možnost výplaty mzdy v bitcoinu.

V neposlední řadě jsou pak kryptoměny ideální k diverzifikaci vašeho investičního portfolia a lze říci, že oproti některým jiným aktivům jsou v podstatě bezproblémové a nevyžadují žádnou speciální péči, kterou naopak vyžadují například nemovitosti nebo umělecké předměty. Jsou tak velmi zajímavým investičním nástrojem i k dlouhodobé držbě.

Některé lidi, kteří o investici do kryptoměn uvažují, stále odrazuje jejich vysoká volatilita, a s tím spojené riziko. Například výkyvy na trhu v první polovině letošního roku vyděsily nejednoho investora. Může se to zdát šokující, ale nejedná se o nic neobvyklého. Tento rekordní propad byl způsoben souhrou okolností, jako jsou obavy z vysoké uhlíkové stopy a z používání kryptoměn k ilegálním aktivitám, snaha o zákaz kryptoměn vládami některých zemí či tzv. přepákovanost trhu vedoucí k automatickému odprodeji aktiv, která jsou následně vypuštěna na trh. Historicky už se trh takto několikrát propadl, aby následně došlo k prudkému nárůstu. A podobně je tomu i nyní.

Do kryptoměn může v dnešní době investovat opravdu kdokoliv, kdo má chytrý telefon a umí ho ovládat. Pokud si však na toto sami netroufáte, je nejjednodušším řešením obrátit se na zkušené profíky, kteří toto prostředí velmi dobře znají, orientují se v něm a umí vyhledat přesně takové příležitosti, které vám přinesou to nejlepší zhodnocení. Investiční skupina CRYFIN a. s. vás celým procesem provede a poskytne vám zabezpečené řešení na míru, kdy můžete využít možnosti investice už od 25 000 Kč nebo s již vlastněným bitcoinem i možnosti pravidelných úložek od 500 Kč měsíčně.