Krypto Magazín: Cena bitcoinu se dá odhadnout, říká šéf firmy spravující kryptoměny

Václav Holler z firmy Cryfin byl hostem pořadu Krypto Magazín.

KRYPTO MAGAZÍN: 20. 10. 2021

Bitcoin je volatilní aktivum, dá se ale odhadnout trend, na základě kterého se bude vyvíjet cena této nejznámější kryptoměny. V třetím díle pořadu Krypto Magazín to prohlásil Václav Holler, zakladatel společnosti Cryfin, která svým klientům spravuje kryptoměnová portfolia.

Burzy, směnárny, hardwarové peněženky, grafy – s tím vším se musí člověk seznámit, než může po vlastní ose investovat do kryptoměn. Jenže taková porce informací nejednoho člověka odradí. Právě pro takové založil Václav Holler společnost Cryfin, která svým klientům zprostředkovává investice do kryptoměn.

Firma Cryfin, která má ambice dobýt evropský trh, se primárně zabývá investičním managementem. „Staráme se o bezpečné zhodnocování klientských prostředků. Kryptoměny ukládáme na bezpečných peněženkách,“ vysvětlil Holler v pořadu Krypto Magazín. V rámci služby Cryfin člověk navíc získá potřebné know-how. „U nás je široký prostor pro vzdělání, máme spoustu profesionálů, kteří se o vás postarají. Vysvětlí vám od A do Z, jak kryptosvět funguje a jaké jsou možnosti investic,“ dodal zakladatel firmy.

Do čeho investovat?

Kryptoměnový trh proslul v minulosti zejména tím, že je extrémně volatilní, tedy že cena konkrétního aktiva se může měnit v rámci hodin klidně i o tisíce dolarů. Ačkoli odhadovat budoucí hodnotu kryptoaktiv je obtížné, dá se podle Hollera vcelku dobře odhadnout celkový trend na trzích. „Ten se predikovat dá. Například v roce 2017 stál bitcoin 3,5 tisíce dolarů, trend byl růst. A teď máme bitcoin za 60 tisíc dolarů a mají o něj zájem velké instituce,“ komentoval šéf společnosti Cryfin.

Holler v rozhovoru připomněl, že kryptoměn existuje celá řada, o té nejsilnější ale podle něj není pochyb. „My doporučujeme sázet na bitcoin. Jestli má být v portfoliu něco jako dogecoin? To je krátkodobá záležitost,“ zmínil Holler populární „psí“ kryptoměnu, která byla vytvořena z legrace, ale získala globální popularitu.

V letošním roce do rozjetého vlaku kryptoměn nastoupila řada vlivných institucí. Například Elon Musk nakoupil do rezerv automobilky Tesla bitcoiny za 1,5 miliardy dolarů. Legitimizaci kryptoměn pomáhá také schvalování takzvaných ETF – tedy burzovně obchodovatelných fondů, které kopírují cenu aktiva či skupiny aktiv. Správci ETF se čím dál více zajímají právě o bitcoin. „Žádostí o takové nástroje jsou jen v USA desítky, díky tomuto instrumentu mohou do kryptoměn vstupovat institucionální peníze,“ uzavřel Holler.

Tagy:
cena Elon Musk časopis Bitcoin kryptoměna USA Tesla Motors dogecoin Krypto Magazín Václav Holler Cryfin aktivum