Kvitová zdolala Keysovou. Česká lvice poprvé postoupila do finále turnaje v Cincinnati

Tenistka Petra Kvitová postoupila při svém jedenáctém startu v hlavní soutěži na turnaji v Cincinnati poprvé do finále. Dvojnásobná wimbledonská šampionka v semifinále zdolala Američanku Madison Keysovou 6:7, 6:4, 6:3.

O druhý letošní titul po triumfu na trávě v Eastbourne a celkově jubilejní třicátý se dvaatřicetiletá Kvitová v neděli utká s vítězkou zápasu mezi Francouzkou Caroline Garciaovou a Běloruskou Arynou Sabalenkovou.

Kvitová bojovala s vítězkou turnaje z roku 2019, jež letos v Cincinnati získala mimo jiné skalp světové jedničky Igy Šwiatekové či wimbledonské šampionky Jeleny Rybakinové, o postup dvě hodiny a 18 minut. V úvodu zápasu se česká hráčka trápila na podání, kupila dvojchyby a brzy pustila Keysovou do vedení. V šestém gamu ale dokázala manko smazat a vyrovnaný set rozhodl až tie-break. I v něm Češka od počátku dotahovala a nakonec ho ztratila 6:8.

Do druhého setu vstoupila lépe a rychle se ujala vedení 5:2. Pak sice opět zaváhala, když své podání ztratila čistou hrou a při servisu soupeřky nevyužila dva setboly, v následujícím gamu už ale byla při svém podání dominantní. Rychlý brejk se Kvitové podařil i ve třetí sadě, v níž pak byly obě hráčky na svém podání dlouho takřka suverénní. Česká tenistka nabídla Keysové šanci v osmém gamu, kdy prohrávala už 0:40, hrozbu ale odvrátila a vzápětí při servisu soupeřky využila třetí mečbol.

Díky postupu do finále se Kvitová ve světovém žebříčku vrátí poprvé od poloviny ledna do první dvacítky a bude opět českou jedničkou.

Tagy: