Lední medvědice byla kanadskou armádou povýšena na čestného mistra desátníka

Lední medvědici Juno ze zoologické zahrady v Torontu se dostalo zvláštní cti. Byla kanadskou armádou povýšena do hodnosti „čestného mistra desátníka“.

Medvědice se narodila 11. listopadu 2015 na tzv. Remembrance day, den, kdy se i v Kanadě uctívá památka válečných veteránů. Lední medvědi jsou oficiálními maskoty armády a ta proto zvíře adoptovala. Jméno získala podle pláže Juno, na které se vylodili kanadští vojáci v Normandii během druhé světové války.

„Juno dosáhla nového milníku a byla kanadskou armádou povýšena z čestného desátníka na čestného mistra desátníka,“ uvedla zoo tento měsíc na Facebooku.

Medvědi vzdělávají návštěvníky

Juno a její bratři Hudson a Humphrey jsou považováni za „arktické vyslance“ ledních medvědů po celém světě a pomáhají šířit povědomí o klimatických změnách a jejich dopadu na zvířata. „Juno a další lední medvědi, kteří nazývají domovem zoo v Torontu, hrají nedílnou roli při vzdělávání našich návštěvníků o přímých dopadech změny klimatu a ztrátě mořského ledu, který přímo ovlivňuje lední medvědy ve volné přírodě,“ uvedl ve zprávě výkonný ředitel zoo Dolf DeJong.

Tagy: